Kategorier
Nyttige tips

Strategier for bruk av aksjekreditt

Aksjekreditt eller gearing er et verktøy som kan gi bedre avkastning, men det gir også høyere risiko.

Aksjekreditt

Aksjekreditt har blitt mer vanlig, og finnes i dag både som intradagskreditt og for mer langsiktige investeringer. Uansett om formålet med din aksjekreditt er trading eller en langsiktig investering bør du ha en strategi som forteller deg hva som skal gjøres, uansett hva som skjer. Det betyr at dersom markedet går mot deg,, vil du vite hva som må gjøres for å forhindre at aksjekreditten spiser opp hele egenkapitalen din, og motsatt, hva du bør gjøre når markedet går din vei.

aksjeskolen

Strategi for risikohåndtering

Med gearing eller aksjekreditt får man økt risiko, og det kan gi både økt positiv avkastning og større tap på posisjonene dine. Dersom du bruker høy gearing skal det heller ikke store korreksjonen til før hele egenkapitalen er tapt dersom du ikke handler raskt nok, og større korreksjoner kommer med jevne mellomrom. Det gjør det utrolig viktig å ha en god tradinstrategi og kjenne til hvilke muligheter du har fr å begrense risikoen.

Diversifisering

Den kanskje viktigste strategien er diversifisering. Dette er en strategi du bør bruke, selv om du ikke bruker aksjekreditt. Diversifisering betyr å spre riskoen, og det gjør du ved å investere i forskjellige finansinsrumenter. Det kan være at fra forskjellige aksjer, til råvarer, valuta og indekser. Fordelen med diversifisering er at porteføljens totalavkastning blir langt mindre følsom for bevegelser i en enkelt aksje. Dersom du for eksempel bare sitter med en aksje og denne faller et gitt antall prosent, vil det også føre til at hele porteføljen din faller tilsvarende i verdi. Har du derimot fem aksjer i porteføljen, vil hver aksje kun vekte en femtedel av porteføljen, og et fall i en aksjekurs vil kun påvirke din portefølje med en femtedel.

Stop loss

Spesielt ved trading er stop loss et viktig hjelpemiddel for å begrense tap, og dersom du bruker grearing er det noe som må være med. Stop loss er en automatisert handel som blir utført dersom aksjekursen faller til et gitt nivå. Det betyr at aksjen vil bli solgt. I tilfeller hvor aksjekursen faller videre under dette nivået, vil du da bli spart for ytterligere tap. Hvor disse nivåene er finnes ofte ved bruk av teknisk analyse. Her gjelder det å finne tekniske støttenivåer. Normalt vil aksjekursen kunne gå litt under støttenivåene for å teste de, derfor legges normalt trigger kursen for stop loss et stykke under dette nivået.

Nettmegler

Vi i Aksjeskolen foretrekker et par ulike markedsplasser når vi skal bruke gearing eller aksjekreditt. En av disse er eToro Norway.

eToro Norway er regnet som en av verdens beste markedsplasser for CFD, og den store fordelen med CFD er at du har tilgang til trading av CFD for indekser, råvarer og valuta på et og samme sted. Nylig begynte eToro Norway også med aksjer, og aksjetrading her, er faktisk en av de mest prisgunstige løsningene. Det gir gode muligheter for risikodiversifisering.

Videre tilbyr de også automatiske stop loss og take profit handel som gjør at du kan minimere risiko effektivt, selv om du ikke har tid til å følge markedet hele tiden. Når du åpner konto får du også tilgang til gratis aksjeanalyse program med realtidskurser. Du åpner din konto gratis ved å følge disse stegene:

  • Gå til www.etoro.com
  • Åpne en gratis tradingkonto for aksjer og CFD

eToro er en multi-asset platform som tilbyr investering i både aksjer og kryptovaluta, i tillegg til CFD-trading.
Vennligst vær obs på at CFD er komplekse instrumenter og bringer med seg en høy risiko for å tape penger på grunn av belåning. 
62 % av retailinvestor tradingkontoer taper penger på CFD-trading med denne leverandøren.
Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape dine penger.
Kryptoinstrumenter er svært volatile og uregulerte investeringsprodukter. Det er ingen EU-investor beskyttelse.
Denne teksten er kun for informasjon og opplysning, og skal ikke bli sett på som et investeringsråd eller investeringsanbefaling.