Kategorier
Nyttige tips

Praktisk bruk av take profit ordre

En take profit ordre er en automatisk utført handel som utføres til en bestemt kurs.

Automatiske handler

Take profit ordre er nesten det motsatte av en stop loss ordre. Begge handlene har det felles at de blir utført automatisk ved et forhåndsbestemt prisnivå. Stop loss er en salgsordre som har som hensikt å minske et potensielt tap, mens en take profit ordre skal sikre en gevinst. I dag er begge disse handlene tilgjengelig hos de aller fleste nettmeglere.

aksjeskolen

Take profit ordre

Det er flere måter å lage en take profit ordre på, ofte får du muligheten til å legge inn en salgskurs allerede når du kjøper en aksje. Dersom aksjen når denne kursen vil take profit handelen slå inn og aksjene selges. Hos de fleste nettmeglere har du også mulighet til å legge inn en take profit handel etter at du har kjøpt aksjene, eller rett og slett bare forandre salgskursen, dersom du tror at aksjen skal stige mer eller mindre enn salgskursen du allerede har lagt inn. Fordelen med automatiske handler er at du ikke trenger å følge markedet hele tiden for å se om tiden er inne for å selge aksjene dine. Dette vil som nevnt bli gjort automatisk.

Slik finner du riktig nivå for take profit

Å bestemme hvor man skal selge aksjene kan være vanskelig, men dersom du bruker teknisk aksjeanalyse kan du få gode indikasjoner på hvor du bør selge aksjene dine. Normalt legger man salgsordren på et nivå som er litt lavere enn de tekniske motstandsnivåene. Vi ser mange ganger at kursene beveger seg mot tekniske motstander, men ikke klarer å komme seg helt i kontakt med de. I slike tilfeller vil ikke salgsordren bli utført, og dersom aksjekursen faller ned fra motstanden kan du tape gevinsten. Ved å legge salgskursen litt under vil du derimot kunne få solgt aksjene dine, og sikre gevinsten fra investeringen.

Tradingprogram med take profit

Vi nevnte at de aller fleste nettmeglere tilbyr take profit handler. Likevel er det enkelte som skiller seg positivt ut ved at de også tilbyr mange andre verktøy. eToro er regnet som en av verdens beste markedsplasser for CFD trading. Her får du tilgang til CFD på aksjer på Oslo Børs, og stort sett de aller fleste andre børsene i verden. Du kan også trade valuta, råvarer eller indekser, noe som gir deg muligheten til å få en godt diversifisert inveteringsportefølje. eToro tilbyr også gratis realtidskurser, program for teknisk aksjeanalyse og nyheter. Du får også anbefalinger fra analytikere som jobber i noen av verdens største investeringsbanker. For å laste ned ditt aksjeanalyse program trenger du bare å følge linken nedenfor:


eToro er en multi-asset platform som tilbyr investering i både aksjer og kryptovaluta, i tillegg til CFD-trading.
Vennligst vær obs på at CFD er komplekse instrumenter og bringer med seg en høy risiko for å tape penger på grunn av belåning. 
62 % av retailinvestor tradingkontoer taper penger på CFD-trading med denne leverandøren.
Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape dine penger.
Kryptoinstrumenter er svært volatile og uregulerte investeringsprodukter. Det er ingen EU-investor beskyttelse.
Denne teksten er kun for informasjon og opplysning, og skal ikke bli sett på som et investeringsråd eller investeringsanbefaling.