Praktisk bruk av take profit ordre
Nyttige tips

Praktisk bruk av take profit ordre

En take profit ordre er en automatisk utført handel som utføres til en bestemt kurs.

Automatiske handler

Take profit ordre er nesten det motsatte av en stop loss ordre. Begge handlene har det felles at de blir utført automatisk ved et forhåndsbestemt prisnivå. Stop loss er en salgsordre som har som hensikt å minske et potensielt tap, mens en take profit ordre skal sikre en gevinst. I dag er begge disse handlene tilgjengelig hos de aller fleste nettmeglere.


 • Anbefalt nettmegler
 • Aksjer, ETF, CFD
 • Ingen kurtasje, lav spread
 • Gratis realtidskurser og analyseprogram
 • Godkjent av Finanstilsynet51 % av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

tradingview teknisk analyse program
 • Anbefalt analyseprogram
 • Aksjer, indekser, råvarer, valuta
 • Gratis realtidskurser
 • Gratis versjon
 • App til mobil
 • 30 dager gratis test av PremieumDu kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager. Etter prøveperioden kan du velge om du vil fortsette med en av de betalte versjonene eller benytte deg av Basic som er gratis. Det er ingen forpliktelser ved prøveabonnement.

Take profit ordre

Det er flere måter å lage en take profit ordre på, ofte får du muligheten til å legge inn en salgskurs allerede når du kjøper en aksje. Dersom aksjen når denne kursen vil take profit handelen slå inn og aksjene selges. Hos de fleste nettmeglere har du også mulighet til å legge inn en take profit handel etter at du har kjøpt aksjene, eller rett og slett bare forandre salgskursen, dersom du tror at aksjen skal stige mer eller mindre enn salgskursen du allerede har lagt inn. Fordelen med automatiske handler er at du ikke trenger å følge markedet hele tiden for å se om tiden er inne for å selge aksjene dine. Dette vil som nevnt bli gjort automatisk.

Slik finner du riktig nivå for take profit

Å bestemme hvor man skal selge aksjene kan være vanskelig, men dersom du bruker teknisk aksjeanalyse kan du få gode indikasjoner på hvor du bør selge aksjene dine. Normalt legger man salgsordren på et nivå som er litt lavere enn de tekniske motstandsnivåene. Vi ser mange ganger at kursene beveger seg mot tekniske motstander, men ikke klarer å komme seg helt i kontakt med de. I slike tilfeller vil ikke salgsordren bli utført, og dersom aksjekursen faller ned fra motstanden kan du tape gevinsten. Ved å legge salgskursen litt under vil du derimot kunne få solgt aksjene dine, og sikre gevinsten fra investeringen.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.