Kategorier
Nyttige tips

Hvordan starte med daytrading?

Daytrading kan være en innbringende og givende hobby, eller til og med en jobb. Men, hvordan starte med daytrading?

Hvordan starte med daytrading?

Det er mange som spør seg hvordan starte med daytrading, og her har Aksjeskolen satt sammen en guide som forklarer deg det viktigste som trengs for å bli daytrader. Det er ingen full guide for hvordan du skal kunne bli en av ulvene på Wall Street, men en god innføring som gir deg det grunnleggende. I tillegg til dette trenger du tid og trening, men det kommer vi tilbake til senere.

aksjeskolen

Investeringsinstrumenter

Når man leser ordet daytrading er det ofte bare aksjer som dukker opp i tankene. Det er kanskje ikke så rart, siden aksjer er det mest kjøpte og solgte investeringsinstrumentet etter fond blant privatinvestorer. Aksjer er viktig for daytradere, men for å få en god risikodiversifisering på porteføljen kan man også ha deler av tradingporteføljen eksponert mot indekser, råvarer, valuta, eller til og med kryptovaluta. Risikodiversifisering handler om å spre risiko, noe som kan hjelpe deg til å oppnå en bedre avkastning. Ved å kjenne til de forskjellige instrumentene vil du ha langt flere muligheter til å spre risikoen i din portefølje.

Teknisk analyse

Hvordan vet du hva du skal kjøpe, ikke kjøpe eller selge? Til det bruker du teknisk analyse. Teknisk aksjeanalyse er en kvantitativ analysemetode som også kan brukes til å analysere andre ting enn aksjer. Du kan faktisk bruke det på indekser, kryptovaluta, råvarer og vanlig valuta. Det er mange begreper og tekniske uttrykk innenfor teknisk analyse som kan være vanskelige å både forstå og huske. Bruker du nettsiden Teknisk Analyse som oppslagsverk har du god hjelp når du skal starte med daytrading. Vi anbefaler deg å bokmerke den siden, slik at dersom du er usikker på noe, kan du undersøke videre der. Der finner du nemlig mye informasjon om tekniske formasjoner, tekniske indikatorer, støtte og motstandsnivåer, og mye mer.

Strategi

Det finnes mange hjelpmidler som kan være nyttige for å oppnå en god avkastning. Dette kan være aksjekreditt eller for eksempel shorting. Selv om disse mulighetene kan være med på å gi en bedre avkastning, kan de også gi økt risiko. Det er noe som kan kontrolleres. Det trengs også en plan for hva du skal gjøre dersom kursene faller, eller hva du skal gjøre dersom du har en gevinst. Tradingstrategien vil hjelpe deg med å fortelle når du skal for eksempel selge aksjer eller kjøpe aksjer.

Trening

Vi nevnte innledningsvis at det trengs tid og trening for å bli en god daytrader. I dag er dette lettere å oppnå, enn for bare få år siden. Du trenger for eksempel ikke en pc døgnet rundt siden du mest sannsynlig har en smartelefon. Det gjør at du kan få god trening i lunsjen, når du venter på trikken eller sitter i et kjedelig møte. Uansett, trening er viktig, både når det gjelder kunnskap om finansinstrumenter, teknisk analyse og tradingstrategi. En måte å få denne treningen på, uten å ta risiko med egne penger er å åpne en treningskonto på for eksempel eToro. Her kan du trade med en fiktiv portefølje og teste ut strategier for trading med lekepenger før du begynner å trade med egne penger. Det koster ingenting å åpne en treningskonto, og du får tilgang til gratis realtidskurser og program for teknisk analyse. Du åpner din konto ved å følge denne fremgangsmåten:

  • Gå til etoro.com
  • Åpne en gratis treningskonto for trading

eToro er en multi-asset platform som tilbyr investering i både aksjer og kryptovaluta, i tillegg til CFD-trading.
Vennligst vær obs på at CFD er komplekse instrumenter og bringer med seg en høy risiko for å tape penger på grunn av belåning. 
62 % av retailinvestor tradingkontoer taper penger på CFD-trading med denne leverandøren.
Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape dine penger.
Kryptoinstrumenter er svært volatile og uregulerte investeringsprodukter. Det er ingen EU-investor beskyttelse.
Denne teksten er kun for informasjon og opplysning, og skal ikke bli sett på som et investeringsråd eller investeringsanbefaling.