Meny Lukk

Hvordan starte med daytrading?

Hvordan starte med daytrading?

Daytrading kan være en innbringende og givende hobby, eller til og med en jobb. Men, hvordan starte med daytrading?

Hvordan starte med daytrading?

Det er mange som spør seg hvordan starte med daytrading, og her har Aksjeskolen satt sammen en guide som forklarer deg det viktigste som trengs for å bli daytrader. Det er ingen full guide for hvordan du skal kunne bli en av ulvene på Wall Street, men en god innføring som gir deg det grunnleggende. I tillegg til dette trenger du tid og trening, men det kommer vi tilbake til senere.

 • Aksjer og CFD

 • Best på TA

 • Godkjent av Finanstilsynet

76,4% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du førstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

 • CFD

 • Bra app

 • Godkjent av Finanstilsynet

76,4% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du førstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

 • CFD

 • Lav spread

 • Godkjent av Finanstilsynet

76,4% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du førstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

 • Opsjoner og CFD

 • TradingView

 • Godkjent av Finanstilsynet

76,4% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du førstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

Investeringsinstrumenter

Når man leser ordet daytrading er det ofte bare aksjer som dukker opp i tankene. Det er kanskje ikke så rart, siden aksjer er det mest kjøpte og solgte investeringsinstrumentet etter fond blant privatinvestorer. Aksjer er viktig for daytradere, men for å få en god risikodiversifisering på porteføljen kan man også ha deler av tradingporteføljen eksponert mot indekser, råvarer, valuta, eller til og med kryptovaluta. Risikodiversifisering handler om å spre risiko, noe som kan hjelpe deg til å oppnå en bedre avkastning. Ved å kjenne til de forskjellige instrumentene vil du ha langt flere muligheter til å spre risikoen i din portefølje.

Teknisk analyse

Hvordan vet du hva du skal kjøpe, ikke kjøpe eller selge? Til det bruker du teknisk analyse. Teknisk aksjeanalyse er en kvantitativ analysemetode som også kan brukes til å analysere andre ting enn aksjer. Du kan faktisk bruke det på indekser, kryptovaluta, råvarer og vanlig valuta. Det er mange begreper og tekniske uttrykk innenfor teknisk analyse som kan være vanskelige å både forstå og huske. Bruker du nettsiden Teknisk Analyse som oppslagsverk har du god hjelp når du skal starte med daytrading. Vi anbefaler deg å bokmerke den siden, slik at dersom du er usikker på noe, kan du undersøke videre der. Der finner du nemlig mye informasjon om tekniske formasjoner, tekniske indikatorer, støtte og motstandsnivåer, og mye mer.

Strategi

Det finnes mange hjelpmidler som kan være nyttige for å oppnå en god avkastning. Dette kan være aksjekreditt eller for eksempel shorting. Selv om disse mulighetene kan være med på å gi en bedre avkastning, kan de også gi økt risiko. Det er noe som kan kontrolleres. Det trengs også en plan for hva du skal gjøre dersom kursene faller, eller hva du skal gjøre dersom du har en gevinst. Tradingstrategien vil hjelpe deg med å fortelle når du skal for eksempel selge aksjer eller kjøpe aksjer.