Billigste aksjehandel på nett
Nyttige tips

Billigste aksjehandel på nett

Å benytte seg av billig aksjehandel er spesielt viktig dersom du daytrader eller investerer mindre beløp som gjør at du må betale minstekurtasje. Det kan også være penger å spare ved å finne billigste aksjehandel på nett for større investorer.

eToro, DNB Markets og Nordnet er noen av de mest brukte handelsplassene for investering og trading på nett. Alle er kjente navn, og har bygget seg opp viktige posisjoner i markedet.

Kurtasjefri aksjehandel med norske, danske, finske og amerikanske aksjer
 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Sammenligning av nettmeglere

I vår test har vi utelukkende hatt fokus på billigste aksjehandel på nett. Derfor har vi ikke lagt utvalg av tjenester som analyser og markedsoppdateringer, program for teknisk analyse eller brukervennlighet spille inn på vurderingene. Likevel vet vi at dette er veldig viktig, så derfor har vi en liten introduksjon av de utvalgte nettmeglerne vi har vurdert i vår oversikt over billigste aksjehandel på nett. Under introduksjonene kan du se oversikten over hvilke kostnader de forskjellige nettmeglerne har.

Nordnet

Nordnet er en nettmegler som har spesialisert seg på retail-kunder. De tilbyr lav kurtasje og har et velkomsttilbud hvor du kan kjøpe og selge aksjer for 1 kr. Når det kommer til hvilke børser du kan handle på er utvalget ganske begrenset. Dette gjelder spesielt dersom du ser etter aksjer på mer eksotiske børser i Nederland eller for eksempel Hong Kong. Men, du har full tilgang til å kjøpe aksjer på EuroNext Growth og EuroNext Expand.

FordelerUlemper
Brukervennlige løsningerMinstekurtasje
Lav kurtasjeIkke teknisk analyse verktøy
Shareville aksjeforumIngen analyser

DNB Markets

DNB er Norges største bank, og de er også blant de største meglerhusene. Kurtasjen er ganske høy sammenlignet med Nordnet. Til gjengjeld får du tilgang til analyser og markedsoppdateringer fra DNB Markets analytikere. Du kan også handle aksjer på mange forskjellige børser i alle verdens hjørner, og de mindre markedsplassene i Norge, EuroNext Growth og EuroNext Expand.

FordelerUlemper
Tilgang til 14 børserMinstekurtasje
Analysedekning på aksjerIngen app for aksjehandel
Brukervennlige løsningerIkke teknisk analyse verktøy

eToro

eToro var opprinnelig en markedsplass for CFD trading, men tilbyr i dag også aksjehandel. Dette er en nettmegler hvor du ikke betaler kurtasje. Spread er eneste kostnad ved kjøp av aksjer. I alt har du tilgang til godt over 2000 aksjer fra 16 forskjellige børser, men ikke fra de mindre markedsplassene EuroNext Growth og EuroNext Expand. eToro tilbyr også markedsoppdateringer og analyser på utvalgte selskaper fra noen av de største meglerhusene og investeringsbankene.

FordelerUlemper
Ingen minstekurtasjeKan bli for enkel for mer erfarne brukere
Tilgang til 16 børserIkke tilgang til EuroNext Growth og EuroNext Expand
Brukervennlige løsninger
 • Anbefalt nettmegler
 • Aksjer, ETF, CFD
 • Ingen kurtasje, lav spread
 • Gratis realtidskurser og analyseprogram
 • Godkjent av Finanstilsynet

51 % av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

Billigste aksjehandel på nett

LandeToro*DNB**Nordnet***
Norge0,25 %Min 79 kr – 0,05 %Min 79 kr – 0,049 %
Sverige0,25 %Min 79 SEK – 0,05 %Min 79 kr – 0,049 %
Danmark0,25 %Min 79 DKK – 0,05 %Min 79 kr – 0,049 %
Finland0,25 %Min 7 EUR – 0,05 %Min 79 kr – 0,049 %
Tyskland0,25 %Min €20 – 0,2 %Min 99 kr – 0,10 %
Frankrike0,25 %Min €20 – 0,2 %
Italia0,25 %Min 120 EUR – 0,50 %
Nederland0,25 %Min €20 – 0,2 %
UK0,30 %Min 20 GBP – 0,20 %”’
USA0,20 %Min 10 USD – 0,10 %Min 99 kr – 0,10 %
CanadaMin 30 CAD – 0,20 %Min 99 kr – 0,10 %
Hong Kong0,25 %
Belgia0,30 %Min €20 – 0,2 %
Portugal0,60 %
Spania0,25 %Min €20 – 0,3 %
Sveits0,20 %Min CHF30 – 0,3 %
Saudi Arabia0,1 %
*sjekket 13.01.22 kl 1200. **Basis kundeprogram. +French Financial Transaction Tax.+Italian Financial Transaction Tax. ”’+Stamp Duty. ***Normal kundeprogram.

I oversikten over hvilke nettmeglere som gir tilgang til aksjehandel på nett på ulike børser har både DNB Markets og Nordnet minstekurtasje. Minstekurtasje er en fastsatt pris som gjelder dersom handlene du gjennomfører ikke er store nok til å bruke prosentsatsen. Dette gjør at DNB og Nordnet kommer forholdsvis dårlig ut i vår test av billigste aksjehandel på nett. Gjør du større handler vil disse komme godt ut, men det fordrer at du legger inn enkle kjøps- eller salgsordre på rundt 160 000 kr om du vil investere på Oslo Børs.

Billigste aksjehandel på nett

Siden Aksjeskolen først og fremst er en ressursside om aksjehandel for nybegynnere legger vil til grunn av størrelsen på handlene som blir gjennomført er av liten størrelse. Dermed er det forholdsvis enkelt å finne billigste aksjehandel på nett. Så lenge du ikke gjør handler som er større enn omtrent 80 000 kr vil eToro være den desidert billigste trading plattformen.

Vi kan vise dette med et eksempel for å få frem pris på aksjehandel på nett gjennom de forskjellige meglerne: Kjøper du aksjer i 5 forskjellige selskap for til sammen 10 000 kr på Oslo Børs gjennom eToro betaler du kun 25 kr spread, mens du hos Nordnet og DNB Markets vil betale 395 kr minstekurtasje.

For mindre investorer som vil spare i aksjer eller børsnoterte fond vil altså eToro være desidert billigst. Nordnet og DNB vil derimot dele en andreplass på grunn av den høye minstekurtasjen.

Beste trading platform i Norge

Dersom du bare vil spare en viss sum hver måned vil det viktigste punktet når du velger megler være prisen. Ønsker du derimot å lære mer om aksjer og investering er det en fordel at du får tilgang til nyheter og analyser. Er du en mer erfaren investor eller trader vil nok også ha mulighet til å diversifisere ved å investere i aksjer på forskjellige børser, og ha muligheten til å lage dine egne tekniske analyser.

Åpner du en konto for aksjehandel på nett hos eToro får du tilgang til dyptgående aksjeanalyser fra Thomson Reuters på utvalgte aksjer. Du får også tilgang til et aksjeforum hvor du kan diskutere investeringer og trading. eToro gir deg tilgang til flest børser, og det gir deg en god mulighet til diversifisering. Med ProCharts integrert i handelsplattformen kan du også lage dine egne tekniske analyser.

 • Anbefalt nettmegler
 • Aksjer, ETF, CFD
 • Ingen kurtasje, lav spread
 • Gratis realtidskurser og analyseprogram
 • Godkjent av Finanstilsynet

51 % av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

Kostnader ved aksjehandel

Det er stor variasjon i hvilke kostnader du må betale hos de forskjellige nettmeglerne som er tilgjengelig. Dette er noe mange også overser, spesielt gjelder dette nybegynnere. Det vanligste er å kun se på kurtasjen som må betales. I mange tilfeller vil dette være nok for å finne billigste aksjehandel. Grunnen til dette er at den andre kostnaden, spread, er skjult og påløper hos alle.

Kurtasje

Norske meglere har som regel en minstekurtasje som er en fastsum som gjelder for mindre handler. Gjennomfører du større handler vil du ikke måtte betale minstekurtasje, men en bestemt prosentsats kurtasje. Å gjennomføre handler av en størrelse som medfører at du betaler minstekurtasje vil føre til at du som regel må betale mye i kostnader. Å velge en megler med kurtasjefri aksjehandel kan derfor spare deg for mye penger.

Spread

Spread er forskjellen mellom tilbudskurs eller kursen andre er villig å selge aksjer til, og budkursen eller kursen andre er villige å kjøpe til. Dette er en skjult kostnad hos de fleste norske nettmeglere som de ikke snakker høyt om, denne er også variabel. Hos utenlandske nettmeglere er det derimot mer vanlig at nettmegleren stiller som market maker for å ha en fast spread, og hos nettmeglere som tilbyr kurtasjefri aksjehandel er spread eneste kostnad.

Hvorfor det er viktig å bruke billig aksjehandel

Både kurtasje og spread er en kostnad som tas fra beløpet du vil investere når du kjøper aksjer eller selger ut aksjer fra porteføljen din. Dersom du gjennomfører mange handler, for eksempel ved at du har en fast plan om å investere et bestemt beløp hver måned eller daytrader vil den totale summen over tid bli stor. Pengene du betaler for høy kurtasje og spread er penger som heller kunne vært investert, og dermed gitt deg ekstra avkastning.

Igjen skal vi vise et eksempel på hvor store forskjellene kan bli over tid, selv om kurtasjen kan virke liten og ubetydelig. La oss si at vi skal samlet investere 60 000 kr med aksjehandel på nett. Du vil bruke Dollar Cost Averaging strategi for å få beskyttelse mot eventuelle korreksjoner i markedet. Dermed vil du plassere 5 000 kr fordelt på 5 forskjellige aksjer notert på Oslo Børs hver måned i ett år.

Over 12 måneder har du betalt 1 200 kr i kurtasje for å kjøpe aksjene gjennom Markets, mens du på eToro har du betalt 150 kr. Har du derimot valgt en av de norske meglerne DNB Markets eller Nordnet har du betalt hele 1 740 kr for å kjøpe aksjene gjennom Nordnet, mens du ville betalt 4 740 kr om du hadde brukt DNB Markets. Dette er penger du kunne ha spart og heller investert i aksjer, noe som igjen kunne gitt deg bedre avkastning.

eToroNordnet MiniDNB Markets
Månedlig beløp5 000 kr5 000 kr5 000 kr
Antall måneder121212
Kurtasje/kostnad pr mnd12,5 kr*145 kr**395 kr***
Total kostnad150 kr1 740 kr4 740 kr
Investert beløp59 850 kr58 260 kr55 260 kr
*0,25 %. **29 kr minstekurtasje – Mini kundeprogram. ***79 kr minstekurtasje.
 • Anbefalt nettmegler
 • Aksjer, ETF, CFD
 • Ingen kurtasje, lav spread
 • Gratis realtidskurser og analyseprogram
 • Godkjent av Finanstilsynet

51 % av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du forstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

Billigste aksjehandel på nett FAQ

Hva er kostnadene ved aksjehandel på nett?

Hos de fleste nettmeglere må du betale en kurtasje, og dette er enten en viss prosent eller en fastsum. I tillegg kommer den skjulte kostnaden spread. Det kan også komme kostnader for realtidskurser, etc.

Hvem tilbyr billigste aksjehandel på nett?

Hvem som tilbyr billigste aksjehandel på nett avhenger av hvor mye du investerer. De fleste nettmeglere har en minstekurtasje som kan gjøre det dyrt å kjøpe aksjer. Det finnes også nettmeglere som tilbyr kurtasjefri handel.

Hva er kurtasje?

Kurtasje er en provisjon du betaler for å kjøpe og selge aksjer. Ofte er kurtasje sammen med spread eneste kostnad for aksjehandel. Hvor mye kurtasje du betaler avhenger av hvor stor sum du kjøper aksjer for og hvilken megler du bruker. Det finnes også kurtasjefri aksjehandel.

Hva er minstekurtasje?

Minstekurtasje er en fastsum du betaler for å gjennomføre en aksjehandel. Denne kommer i stedet for prosentsats med mindre du bruker en nettmegler med kurtasjefri aksjehandel hvor spread er eneste kostnad.

Hvor kan jeg finne billigst aksjehandel på nett?

I vår oversikt har vi sammenlignet noen av de beste og mest populære nettmeglerne og markedsplassene for investering og trading. Her kan du se hvem som gir deg billigste kurtasje.

Er billigste trading platform god?

Vi har gjennomført grundige tester av de nettmeglerne vi har testet, og jevnt over har de gode løsninger for aksjehandel. I denne testen har vi kun fokus på billigste aksjehandel på nett.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.