Hvordan kjøpe aksjer i utlandet?
Nyttige tips

Hvordan kjøpe aksjer i utlandet?

Her kan du se de viktigste dataene, få tekniske analyser og se hvordan du kan kjøpe utenlandske aksjer.

Kurtasjefri aksjehandel på utenlandske børser

No post found

Kjøpe utenlandske aksjer uten kurtasje

Når du skal investere i aksjer er det viktig å spre risiko. For å spre risiko kan du kjøpe aksjer i ulike selskaper som driver i ulike sektorer og forskjellige geografiske områder. Dette kalles for risikodiversifisering. I dag er det vanlig at norske meglere og banker tilbyr handel på de nordiske børsene, et par europeiske børser og de amerikanske børsene. Velger du å bruke en norsk megler eller bank til handel med utenlandske aksjer må du betale kurtasje hver gang du kjøper eller selger aksjer. Dermed kan dette bli dyre løsninger, noe som er grunnen til at vi normalt ikke anbefaler dette. Et godt alternativ er eToro som tilbyr kurtasjefri handel med over 2000 aksjer på 16 børser.

eToro er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Alle innskudd og investeringer i aksjer er også forsikret opptil 1 million euro. Dermed er eToro et trygt og seriøst alternativ til norske meglere og banker. Det minste innskuddet er på $200, noe som betyr at de aller fleste kan komme i gang med investeringer. Med gratis realtidskurser og program for teknisk analyse passer eToro også for mer erfarne investorer og tradere.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser.
 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Slik kjøper du utenlandske aksjer – steg for steg

Det er flere fordeler i tillegg til stort utvalg av investeringsmuligheter og kurtasjefri aksjehandel på eToro. For eksempel kan du kjøpe fractional shares eller deler av aksjer. Dermed kan flere investere i aksjer med høy kurs, som for eksempel Tesla, Google, Booking.com og Amazon. Her skal vi vise deg hvordan du kan investere i utenlandske aksjer uten kurtasje. På eToro har du også tilgang til aksjer notert på Oslo Børs, og denne fremgangsmåten kan også brukes til å kjøpe norske aksjer uten kurtasje. Normalt trengs det bare noen få minutter å komme i gang.

1: Besøk eToro

Før du kan kjøpe utenlandske aksjer uten kurtasje må du registrere deg slik at du får en handelskonto på eToro. Det er gratis å åpne en konto, og du får tilgang til gratis realtidskurser og program for teknisk analyse. For å komme til nettsiden slik at du kan registrere deg kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Nettsiden har et enkelt design slik at du raskt får full oversikt, og både nettside og kundeservice er tilgjengelig på norsk slik at du får en god brukeropplevelse.

 • Anbefalt nettmegler
 • 250+ børsnoterte fond
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko.

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du starte på registreringen ved å trykke på knappen Bli med nå slik at du får frem skjemaet hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil ha på din konto. Du kan enten lage et brukernavn og passord, og oppgi mailadressen din, eller bruke din Facebook- eller Google-konto for å logge inn. Når du har valgt og aktivert metode er din konto registrert og du er logget inn.

Nå kan du gå videre ved å trykke på Fullfør profil. Dette åpner opp skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din erfaring med aksjer og investeringer blir kartlagt. Det er ingen minstekrav for å kjøpe utenlandske aksjer uten kurtasje. Til slutt bør du sikre din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke.

3: Gjør innskudd

Med et minsteinnskudd på $200 eller i underkant av 2000 kr kan stort sett alle komme i gang med investeringer. På eToro er det også mulig å kjøpe fractional shares, noe som åpner opp for at flere kan investere i aksjer med høy kurs som for eksempel Amazon aksjer. Maks innskudd avhenger av betalingsmetode og går fra $5500 og oppover. Vil du komme raskest mulig i gang med å kjøpe utenlandske aksjer kan du bruke VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly som har direkte innskudd. Du kan også gjøre en vanlig bankoverføring. Med denne metoden kan det ta opptil 5 virkedager før du har pengene inne på din eToro-konto.

4: Kjøp utenlandske aksjer

For å kjøpe utenlandske aksjer uten kurtasje på eToro må du bruke ordreskjemaet. Dette får du frem ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke etter navn eller tickeren, og så trykke på knappen Handle i søkeresultatet. I søkeresultatet kan du også trykke på selskapslogoen dersom du vil lese mer om selskapet, se nøkkeltall og kursutvikling, eller lage tekniske analyser av utenlandske aksjen.

I ordreskjemaet kan du skrive inn summen du vil investere i fractional shares eller deler av en aksje, eller antallet hele aksjer du ønsker å kjøpe. Når du har oppgitt sum eller antall aksjer du vil ha kan du aktivere ordren ved å trykke på Åpne handel. Din ordre vil bli utført umiddelbart så lenge børsen er åpen. Dine utenlandske aksjer vil automatisk bli lagt til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen og avkastningen fra din investering i utenlandske aksjer.

Utenlandske aksjer FAQ

Hvordan kan jeg kjøpe utenlandske aksjer?

For å kunne investere i utenlandske aksjer må du ha en megler eller bank som gir deg tilgang til de utenlandske børsene. På vår side viser vi deg steg for steg hvordan du kan investere i utenlandske aksjer uten kurtasje.

Hvilke utenlandske børser kan jeg handle på?

Dersom du velger å bruke den nettmegleren vi anbefaler får du tilgang til 15 utenlandske børser og mer enn 2000 aksjer. Av børser kan vi nevne Nasdaq, NYSE, Hong Kong Stock Exchange og London Stock Exchange.

Er utenlandske aksjer en god investering?

Med utenlandske aksjer kan du få en bedre spredning på investeringene, noe som kan gi god risikodiversifisering. Du får også flere investeringsmuligheter. I USA spesielt er det langt mer vanlig at selskap utbetaler utbytte, noe som kan gi deg direkteavkastning.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.