Garantert stop/loss
Nyttige tips

Garantert stop/loss

En stop/loss har som mål å hindre et tap. Men, det er ikke nødvendigvis noen garanti for at du får solgt til ønsket pris. Før nå. Med garantert stop/loss selges posisjonen til fastsatt kurs.

Stop/loss

Det er en veldig viktig forskjell mellom stop/loss og garantert stop/loss. For å kunne forstå denne forskjellen er det viktig å ha kunnskap om hva en stop/loss ordre er, og hvordan den fungerer i praksis. Selve formålet med en stop/loss ordre er enkelt. Dette er en ordre som har til hensikt å minimere tap på en posisjon som utvikler seg i feil retning. Spesielt viktig er det å bruke stop/loss dersom du bruker aksjekreditt eller shorter aksjer.

Når du legger inn en stop/loss ordre på en posisjon må du oppgi en triggerkurs og en strikekurs. Triggerkursen aktiverer ordren, mens strikekurs er ønsket salgskurs. Følgelig er strikekurs lavere enn triggerkurs.

La oss si at du legger inn en stop/loss ordre med triggerkurs på 13,50. Strikekurs settes til 13,20. Når aksjekursen faller ned til 13,50 vil din salgsordre på 13,20 aktiveres, og dersom det er kjøpere som byr 13,20 eller mer, vil de kjøpe posisjonen din til den kursen. Men, det er ingen garanti for at det finnes kjøpere som er villige til å betale den prisen. Det kan gjøre at posisjonen din blir solgt til en lavere kurs enn 13,20.  


 • Anbefalt nettmegler
 • Aksjer, ETF, CFD, krypto
 • Ingen kurtasje, lav spread
 • Gratis realtidskurser og analyseprogram
 • Godkjent av Finanstilsynet67 % av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du førstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.


 • CFD
 • Ingen kurtasje, lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Teknisk analyseprogram
 • App til mobil
 • Godkjent av Finanstilsynet76,4% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du førstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

tradingview teknisk analyse program
 • Anbefalt analyseprogram
 • Aksjer, indekser, råvarer, valuta
 • Gratis realtidskurser
 • Gratis versjon
 • App til mobil
 • 30 dager gratis test av PremieumDu kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager. Etter prøveperioden kan du velge om du vil fortsette med en av de betalte versjonene eller benytte deg av Basic som er gratis. Det er ingen forpliktelser ved prøveabonnement.

Slippage ved stop/loss

Det er dette som er slippage. Kjøpssiden i ordreboken er tømt, og dette kan føre til at kursen har et langt og raskt fall ned til neste kjøpsordre. I aksjer som er lite omsatt kan dette være på mange prosent, i aksjer med mer omsetning kan det likevel være langt nok ned til kjøperne til å påføre deg et smertelig tap. Det er her garantert stop/loss kommer inn i bildet.

Garantert stop/loss

Garantert stop/loss er nemlig en ordre som er garantert å bli utført til strikekursen du har fastsatt. Dersom der er kjøpere som er villige til å betale mer, vil du selvsagt selge til disse, men, du slipper å selge til en kurs under strike. Plus500 er en markedsplass for CFD trading som har begynt å tilby garantert stop/loss ordre til sine tradere. Kostnaden ved å bruke denne ekstra forsikringen kommer i form av en større spread, men med tanke på tapene den kan forhindre kan det være verdt å betale denne spreaden.

CFD service. 80.6% taper penger.

%d bloggere liker dette: