Meny Lukk

Hva er kurtasje?

Hva er kurtasje?

Dersom du skal handle aksjer på nett må du betale en avgift. Her kan du lære alt du må vite om kurtasje.

Hva er kurtasje?

Når du kjøper eller selger aksjer eller andre verdipapirer via en aksjemegler eller en nettmegler påløper det en kostnad. Det er denne kostnaden som er kurtasje eller provisjon. Kurtasjen er rett og slett en avgift du betaler for å gjennomføre en aksjehandel.

 • Aksjer og CFD

 • Best på TA

 • Godkjent av Finanstilsynet

76,4% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du førstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

 • CFD

 • Bra app

 • Godkjent av Finanstilsynet

76,4% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du førstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

 • CFD

 • Lav spread

 • Godkjent av Finanstilsynet

76,4% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du førstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

 • Opsjoner og CFD

 • TradingView

 • Godkjent av Finanstilsynet

76,4% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du førstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

Hvordan beregne kurtasje?

Beregning av kurtasjen som påløper ved aksjehandel eller andre verdipapirtransaksjoner er enkel å beregne. Det du må kjenne til er kurtasjesatsen på markedsplassen du skal kjøpe aksjer på, i tillegg må du vite hvor mye du skal investere. Formelen for utregning av kurtasjen er som følger:

 • Beregning av kurtasje: Total kjøpssum x kurtasjesats = kurtasje*

*Merk at mange meglere tilbyr en minstekurtasje.

kurtasje

Minstekurtasje

Mange aksjemeglere og nettmeglere operer med minstekurtasje. Dette er viktig å kjenne til dersom du ofte gjennomfører mindre handler. Minstekurtasje betyr at du betaler en fast sum på handlene. Dersom kurtasjen du må betale overstiger minstekurtasjen, vil du betale den vanlige kurtasjen.

Lav kurtasje på aksjehandel

Når du trader aksjer eller investerer i aksjer er det viktig å ha fokus på å holde kostnadene så lave som mulig. Kurtasjen er normalt den største utgiften i forbindelse med aksjehandel og det gjør det viktig å finne en megler som har lavest mulig kurtasje.

eToro Norway tilbyr aksjehandel med lav kurtasje på børser over hele verden. På eToro er det heller ingen minstkurtasje, noe som er veldig fordelaktig dersom du gjør mindre handler. Minste innskudd på eToro er kun 2500 kr, og det koster ingenting å åpne konto. Når du har åpnet din konto har du tilgang til gratis realtidskurser og verktøy for teknisk analyse.

 • Gå til www.etoro.com og åpne konto
 • Få lav kurtasje på aksjehandel

eToro er en multi-asset platform som tilbyr investering i både aksjer og kryptovaluta, i tillegg til CFD-trading.
Vennligst vær obs på at CFD er komplekse instrumenter og bringer med seg en høy risiko for å tape penger på grunn av belåning. 
62 % av retailinvestor tradingkontoer taper penger på CFD-trading med denne leverandøren.
Du bør vurdere om du forstår hvordan CFD fungerer, og om du har råd til å ta den høye risikoen for å tape dine penger.
Kryptoinstrumenter er svært volatile og uregulerte investeringsprodukter. Det er ingen EU-investor beskyttelse.
Denne teksten er kun for informasjon og opplysning, og skal ikke bli sett på som et investeringsråd eller investeringsanbefaling.

Tilgjengelige aksjer på eToro Norway

Her har du den fulle oversikten over hvilke børser du kan kjøpe aksjer på via eToro Norway. Merk at dette er aksjer og ikke CFD.

 • NYSE
 • Frankfurt
 • London
 • Paris
 • Madrid
 • Milano
 • Zurich
 • Oslo
 • Stockholm
 • København
 • Helsinki
 • Hong Kong