Slik vinner du Aksje NM og aksjemarkedet
Nyttige tips

Slik vinner du Aksje NM og aksjemarkedet

Aksje NM

2. september startet Aksje NM på E24. Konkurransen varer ut september, og fire ukesvinnere stikker av med Sony hodetelefoner mens månedsvinneren får tittelen Norges beste aksjeplukker og 15000 kr i fondsandeler i Forte Trønder. Fondet har pr 30.08.19 gitt en annualisert avkastning på 15,09 de fem siste årene. Det betyr at dette kan bli gode sparepenger på sikt.


 • Anbefalt nettmegler
 • Aksjer, ETF, CFD, krypto
 • Ingen kurtasje, lav spread
 • Gratis realtidskurser og analyseprogram
 • Godkjent av Finanstilsynet67 % av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du førstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.


 • CFD
 • Ingen kurtasje, lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Teknisk analyseprogram
 • App til mobil
 • Godkjent av Finanstilsynet76,4% av private investeringskontoer taper penger ved å handle CFDer med denne leverandøren. Du bør overveie om du førstår hvordan CFDer fungerer og om du har råd til å ta høye risikoen for å tape pengene dine.

tradingview teknisk analyse program
 • Anbefalt analyseprogram
 • Aksjer, indekser, råvarer, valuta
 • Gratis realtidskurser
 • Gratis versjon
 • App til mobil
 • 30 dager gratis test av PremieumDu kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager. Etter prøveperioden kan du velge om du vil fortsette med en av de betalte versjonene eller benytte deg av Basic som er gratis. Det er ingen forpliktelser ved prøveabonnement.

Slik vinner du Aksje NM og aksjemarkedet

For å vinne Aksje NM må du ganske enkelt få best avkastning i løpet av september. Det finnes flere verktøy som kan benyttes i konkurransen hvor du kan trade med 100000 kr lekepenger på børsen. Aller først gjelder det å ta risiko. Men, det er like viktig å ta risiko som ikke mange andre tar. Velger du de mest populære aksjene vil du kunne ende opp med en helt gjennomsnittlig avkastning, noe som tvilsomt er godt nok til å kunne kalle deg Norges beste aksjeplukker.

Med Aksjeskolen kan du lære deg noen triks som gjør at du kan velge deg ut aksjer som har sjansen til å gjøre det bedre enn både markedet, og dine konkurrenters aksjer.

Teknisk analyse

Først og fremst må du lære deg teknisk analyse. Dette er et verktøy som forsøker å si noe om hva markedet mener er riktig pris på en aksje. Dette er i motsetning til fundamental analyse hvor man forsøker å si hva som er riktig kurs på lengre sikt i forhold til selskapets inntjening og eiendeler. Teknisk analyse kan virke vanskelig dersom du ikke har erfaring med dette, men det er faktisk ganske enkelt å lære. Med Aksjeskolen kan du lære deg det aller meste du må kunne om teknisk analyse. Et godt tips er å bokmerke siden slik at du kan raskt sjekke opp i ting dersom du er usikker når du lager dine analyser.

Realtidskurser

Skal du trade må du vite hva som skjer med kursene akkurat nå. Da er det viktig med realtidskurser, og ikke følge kurser som viser hva aksjene ble omsatt for for 15 minutter siden. Her kan du sikre deg realtidskurser Oslo Børs. Kursene er levert av Plus500 som er en av de største leverandørene av CFD trading. Dersom du åpner en konto hos Plus500 får du gratis tilgang til realtidskurser, og du kan også laste ned en egen mobilapp med kursoppdateringer.

Beta

Det snakkes ikke om suppe når det snakkes om beta på børsen. Beta er et mål som forteller noe om hvor mye en aksje svinger i forhold til børsen. Jo mer en aksje svinger, jo høyere beta har den. Dette er et viktig tall som kan komme deg til fordel. Ved å aktivt velge høy-beta aksjer kan du få en avkastning som langt overgår aksjemarkedet. Det kan være akkurat det som må til for å vinne Aksje NM og i aksjemarkedet.

%d bloggere liker dette: