Aksjer med månedlig utbytte høy utbytteyield
Nyttige tips

Aksjer med månedlig utbytte

I Norge er det mest vanlig at det utbetales utbytte en gang i året. I USA er det derimot langt mer populært med utbytteaksjer, og det finnes flere aksjer med månedlig utbytte. Her skal vi gå gjennom et utvalg av aksjer i REITs og børsnoterte fond som utbetaler månedlig utbytte til aksjonærene.

REITs – Real Estate Investment Trusts

Utbytte er populært blant mange norske investorer, men det er langt i fra så populært som i USA. Der er det nemlig vanlig med kvartalsvise utbytter, og som nevnt er det også flere aksjer med månedlig utbytte. De aller fleste aksjene som utbetaler utbytte hver måned er såkalte REITs eller Real Estate Investment Trusts. Dette er selskaper som enten investerer direkte i eiendom eller indirekte ved å låne penger til eiendomsinvestorer eller kjøpe verdipapirer med sikkerhet i eiendom.

Selskapene drives som et fond, og gjør at man kan få en eksponering mot eiendom uten å direkte kjøpe dette selv. REITs må følge et par regler som gjør at de skiller seg ut fra vanlige aksjer. Først og fremst må 75 % av eiendelene og inntektene til selskapet komme fra eiendom eller aktivitet relatert til eiendom. Videre må de utbetale 90 % av EBIT som utbytte. Dette gjør at de kun kan reinvestere 10 % av EBIT, noe som gjør at de som regel ikke kan vise til kraftig vekst. Det de derimot kan vise til er stabile og store utbytter.

Utvalgte REITs med månedlig utbytte

Kjøpe LTC Properties Inc aksjer uten kurtasje investering reit norge kursmål tekniske analyser anbefaling utbytte
Kjøpe Main Street Capital Corporation aksjer uten kurtasje investere reit utbytte tekniske analyser kursmål
Kjøpe AGNC Investment Corp aksjer uten kurtasje reit investeringer utbytte norge kursmål tekniske analyser
Kurtasjefri aksjehandel med norske, danske, finske og amerikanske aksjer
 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

ETF – Equity Traded Funds

Investering i Equity Traded Funds eller børsnoterte fond har blitt utbredt de siste årene. Investering i denne typen fond gir deg god risikodiversifisering på samme måte som investering i vanlige fond. Samtidig omsettes ETF-er på børs, noe som gjør at prisingen er langt mer transparent. Det er også mange ETF fond som utbetaler årlige, halvårlige, kvartalsvise og månedlige utbytter. For mindre investorer som ønsker utbytte kan dette være et godt alternativ til å investere i enkeltaksjer.

Børsnoterte fond gir deg mange investeringsmuligheter. Det finnes fond som tracker nær sagt hver eneste indeks og sektor som finnes. Når det kommer til børsnoterte fond med månedlig utbytte er det ofte ETF-er som fokuser på investeringer i finans, obligasjoner eller REITs som går igjen. Når du skal velge ETF med månedlig utbytte er det viktig å ikke bare se på utbytteyielden, men også avkastningen i form av kursutvikling fondet har gitt over tid.

Utvalgte ETF med månedlig utbytte

Kjøp REITs og ETF med månedlig utbytte

Både REITs og ETF med månedlig utbytte er stort sett notert på de amerikanske børsene, noe som betyr at tilgangen for investering er god for disse. De kan kjøpes via de aller fleste norske nettmeglere og banker som tilbyr aksjehandel. Norske meglere og banker har trygge og brukervennlige løsninger, men siden du må betale kurtasje kan det bli dyrt. Et godt alternativ som vi pleier å anbefale er eToro som tilbyr kurtasjefri handel med REITs og ETF.

eToro er regulert av CySEC og har alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Alle innskudd og investeringer i aksjer er også forsikret opptil 1 million euro. Dermed er eToro et trygt og seriøst alternativ til norske meglere og banker. Det minste innskuddet er på $200, noe som betyr at de aller fleste kan komme i gang med investeringer. Med gratis realtidskurser og program for teknisk analyse passer eToro også for mer erfarne investorer og tradere.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser.
 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

Slik kjøper du REITs og ETF med månedlig utbytte – steg for steg

Som kunde på eToro får du tilgang til kurtasjefri handel på 16 av de viktigste børsene. I alt kan du investere i mer enn 2000 aksjer og over 250 børsnoterte fond. Fremgangsmåten for å gjennomføre en handel er den samme for REITs og ETF-er. Normalt tar det bare noen få minutter fra du begynner på registreringen til du kan gjøre din første investering.

1: Besøk eToro

Før du kan kjøpe REITs og ETF med månedlig utbytte uten kurtasje må du registrere deg slik at du får en handelskonto på eToro. Det er gratis å åpne en konto, og du får tilgang til gratis realtidskurser og program for teknisk analyse. For å komme til nettsiden slik at du kan registrere deg kan du trykke på den grønne knappen nedenfor hvor det står Til eToro. Nettsiden har et enkelt design slik at du raskt får full oversikt, og både nettside og kundeservice er tilgjengelig på norsk slik at du får en god brukeropplevelse.

Kurtasjefri aksjehandel på 16 børser.
 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Godkjent av Finanstilsynet

Kapitalen din er utsatt for risiko. Andre kostnader kommer i tillegg. For mer informasjon, besøk etoro.com/trading/fees

2: Åpne konto

Når du er på nettsiden til eToro kan du starte på registreringen ved å trykke på knappen Bli med nå slik at du får frem skjemaet hvor du kan velge hvilken innloggingsmetode du vil ha på din konto. Du kan enten lage et brukernavn og passord, og oppgi mailadressen din, eller bruke din Facebook- eller Google-konto for å logge inn. Når du har valgt og aktivert metode er din konto registrert og du er logget inn.

Nå kan du gå videre ved å trykke på Fullfør profil. Dette åpner opp skjemaet hvor du kan skrive inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på noen spørsmål slik at din erfaring med aksjer og investeringer blir kartlagt. Det er ingen minstekrav for å kjøpe REITs og ETF med månedlig utbytte uten kurtasje. Til slutt bør du sikre din konto ved å laste opp bilder av ID, et dokument som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke.

3: Gjør innskudd

Med et minsteinnskudd på $200 eller i underkant av 2000 kr kan stort sett alle komme i gang med investeringer. På eToro er det også mulig å kjøpe fractional shares, noe som åpner opp for at flere kan investere i aksjer med høy kurs som for eksempel Google. Maks innskudd avhenger av betalingsmetode og går fra $5500 og oppover. Vil du komme raskest mulig i gang med å kjøpe ETF og REITs med månedlig utbytte kan du bruke VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer eller Trustly som har direkte innskudd. Du kan også gjøre en vanlig bankoverføring. Med denne metoden kan det ta opptil 5 virkedager før du har pengene inne på din eToro-konto.

4: Kjøp REITs og ETF med månedlig utbytte

For å kjøpe REITs og ETF med månedlig utbytte uten kurtasje på eToro må du bruke ordreskjemaet. Dette får du frem ved å bruke søkefeltet øverst på skjermen til å søke etter navnet eller tickeren på REIT eller ETF-en du vil kjøpe, og så trykke på knappen Handle i søkeresultatet. I søkeresultatet kan du også trykke på logoen dersom du vil lese mer om REIT eller ETF-en, se nøkkeltall og kursutvikling, eller lage tekniske analyser av REIT eller ETF-en.

I ordreskjemaet kan du skrive inn summen du vil investere i fractional shares eller deler av en aksje, eller antallet hele aksjer du ønsker å kjøpe. Når du har oppgitt sum eller antall aksjer du vil ha kan du aktivere ordren ved å trykke på Åpne handel. Din ordre vil bli utført umiddelbart så lenge børsen er åpen. Dine REITs eller ETF-er vil automatisk bli lagt til i din portefølje slik at du kan følge med på kursutviklingen og avkastningen fra din investering i REITs eller ETF.

REITs og ETF med månedlig utbytte FAQ

Hvilke aksjer gir månedlige utbytter?

Det er ikke veldig mange aksjer som gir utbytte hver måned, men det finnes en del Real Estate Investment Trusts eller REITs som gjør dette. I tillegg er det også et utvalg av børsnoterte fond eller ETF-er som også gir månedlige utbytter til aksjonærene. På vår side kan du se en liste med eksempler på REITs og ETF-er.

Er REITs og ETF med månedlige utbytter gode investeringer?

REITs og ETF-er med månedlige utbytter kan gi deg en inntekt fra investeringen din. Siden de utbetaler utbytte vil det ofte være lav risiko å investere i disse. Men, du bør gjøre en grundig vurdering og se på flere alternativer å velge ut de som ser best ut før du investerer.

Hvordan kan jeg kjøpe REITs og ETF med månedlig utbytte i Norge?

Det finnes ingen norske aksjer som utbetaler månedlige utbytter, men du kan kjøpe amerikanske REITs og ETF-er med månedlige utbytter i Norge. På vår side viser vi deg hvordan du kan kjøpe REITs og ETF uten å betale kurtasje.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *