Teknisk analyse av Palantir Technologies aksjen logo
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Palantir Technologies – mars 2021

Big data er av mange sett på som den enste store vekstsektoren innenfor IT. Dette gjør at det børsnoterte selskapet Palantir Technologies kan bli en vinneraksje. Les vår tekniske analyse av aksjen.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling Palantir Technologies aksjen teknisk analyse mars 2021

Med børsnotering i slutten av september 2020 har vi ikke mye data å legge til grunn i vår tekniske analyse av Palantir Technologies aksjen. Uansett, fra børsnoteringen har aksjen beveget seg innenfor en stigende trend, og innenfor trenden er det trendtaket og gjennomsnittslinjen som har vist seg å være de viktigste støtte og motstandnivåene. Nå har aksjekursen til Palantir Technologies falt tilbake og beveger seg på undersiden av trendkanalen. Dette i seg selv er negativ, gitt at vi får et etablert brudd.

Av tekniske støtte- og motstandsnivåer har vi gulv, gjennomsnittslinje og tak i den stigende trendkanalen. I tillegg har vi støtte ved tidligere bunner på $23,69, over dette har vi en motstand fra tidligere topper på $31,19.

RSI har ikke dannet noen spesiell tendens, men det har blitt dannet en bear divergens mellom aksjekursen og RSI. Det kan se ut til at nedsiden fra dette er tatt ut. MACD gav et salgssignal 11. februar og har etter dette en kortsiktig fallende tendens.

Fremover blir det støttenivået på $23,69 som er det viktigste. Holder dette kan aksjekursen vende opp til den stigende trenden igjen, og får vi da et kjøpssignal fra MACD og et brudd på motstanden i RSI kan dette signalisere videre oppgang innenfor den stigende trenden.

Kjøp Palantir Technologies aksjer uten kurtasje

 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser
 • Fractional shares

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Din egenkapital er utsatt for risiko.

Palantir Technologies

Palantir Technologies er et amerikansk programvareselskap som spesialiserer seg på analyse av big data. Selskapet har hovedkontor i Palo Alto i California og er kjent for to prosjekter i særdeleshet: Palantir Gotham og Palantir Metropolis.

Multipler*

 • P/E: -35,44
 • P/B: 28,13
 • P/S: 39,20

Selskapshendelser

 • Årsrapport: 15.03.2021
 • Generalforsamling: 15.04.2021
 • Utbytte: N/A

*Data fra TradingView pr 25.02.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: