Teknisk analyse av Amazon aksjer logo
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Amazon – mars 2021

Aksjekursen til Amazon har flatet ut etter at den amerikanske 10-årsrenten har steget. Les vår tekniske analyse for å få hint om veien videre for Amazon aksjer.

Langsiktig kursutvikling

Langsiktig kursutvikling amazon aksjer analyse anbefalinger mars 2021

Amazon aksjen er inne i en langsiktig stigende trend, og siden juni i fjor har aksjen testet motstanden i trendtaket. Dette er et signal om at aksjen kan være overkjøpt. Over tid kan vi se at gjennomsnittslinjen har vært en viktig støtte og motstand. Utflatningen vi har sett den seneste tiden kommer ikke overraskende etter en kraftig oppgang. Det er sannsynlig at aksjekursen skal teste støtten fra gjennomsnittslinjen i den stigende trenden, men om dette blir gjort etter videre utflatning i kursen eller nedgang gjenstår å se.

Middelslang kursutvikling

Middelslang kursutvikling amazon aksjer amzn teknisk analyse mars 2021

Høyere renter er negativ nytt for vekstaksjer, og dette gjelder også for Amazon aksjer. Dette har naturlig nok påvirket aksjekursen, og som vi kan se har nyheten om høyere renter presset kursen ned i den trading rangen den nå beveger seg innenfor. I trading rangen har tak og gulv vært testet flere ganger, noe som har gitt muligheter for kortsiktige handler.

RSI dannet en negativ divergens med aksjekursen fra juli 2020 til september 2020. Dette avbrøt den stigende trenden og sendte kursen til Amazon aksjer inn i trading rangen. Ennå dannes det lavere topper i RSI, noe som er et smått negativ tegn. RSI har også brutt ned gjennom støtten fra de høyere bunnene som har blitt dannet, men er nå på vei opp igjen. Et etablert brudd på de to motstandene vil være positive signaler.

tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

Kortsiktig kursutvikling amazon aksjen mars 2021

På chartet for kortsiktig kursutvikling for Amazon aksjer kan vi se hvordan kursen har beveget seg innenfor trading rangen, samtidig kommer motstanden fra tidligere topp ved $3499,12 og støtten ved $2912,01 tydeligere frem.

Det glidende gjennomsnittene på 5 og 25 perioder gav et kortsiktig salgssignal i midten av februar, men nå er de glidende gjennomsnittene på vei mot hverandre igjen og vi kan få et golden cross eller kortsiktig kjøpssignal om kort tid.

MACD har også gitt et tidlig kjøpssignal ved at det korte gjennomsnittet har brutt opp over det lange gjennomsnittet.

Altså er det flere positive signaler på kort sikt å følge med på, og det kan være potensiale for at disse kan bli en start for oppgang i kursen til Amazon aksjer også på middels og lang sikt.

Kjøp Amazon aksjer uten kurtasje

 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer fra hele verden
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Din egenkapital er utsatt for risiko.

Amazon

Amazon.com, Inc. er et amerikansk IT-selskap. Selskapet driver elektronisk handel på internett, eier Alexa Internet, A9.com og Internet Movie Database. Amazon er kjent for å ha revolusjonert netthandelen og gjort om netthandel-industrien til et av de mest lønnsomme markedene i verden i dag.

Multipler*

 • P/E: 75,35
 • P/B: 16,94
 • P/S: 4,10

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q1: 30.04.2021
 • Generalforsamling: 27.05.2021
 • Utbytte: N/A

*Data fra TradingView pr 02.03.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: