Kjøpe Pfizer aksjer Teknisk analyse av Pfizer aksjer aksjen aksje logo
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Pfizer – mars 2021

Som leverandør av en av Corona vaksinene har Pfizer fått mye fokus. Det betyr derimot ikke at aksjen har gitt veldig god avkastning til investorene. Les vår teknisk analyse av Pfizer aksjen.

Langsiktig kursutvikling

Langsiktig kursutvikling pfizer aksjer aksjen aksje kursmål anbefalinger mars 2021
Charts fra TradingView.

Fra 2016 og frem til 2019 bevegde Pfizer aksjen seg innenfor en stigende trend. Men, denne har nå blitt avbrutt av en tradingrange. Samtidig er det sjansen for at det har blitt dannet en stigende trend etter at aksjen satt en bunn i mars 2020. I perioden etter dette har det nemlig blitt satt flere høyere bunner og topper. Ser vi på utviklingen innenfor tradingrangen er kursen til Pfizer aksjen under gjennomsnittslinjen, noe som kan være et signal om at aksjekursen er oversolgt. Det samme gjelder for den stigende trenden, men her er kursen nærmere gulvet. De flytende gjennomsnittene på 40 og 10 perioder, som tilsvarer 200 og 50 dager på chartet med candlesticks på 1 uker, er vi i ferd med å få et death cross som kan sette press på krusen i tiden fremover.

Middelslang kursutvikling

Middelslang kursutvikling pfizer aksjen aksjer tekniske analyser anbefalinger mars 2021

På mellomlang sikt er det den stigende trenden som gjør seg gjeldende for Pfizer aksjen. Vi kan se at kursen er nær gulvet og at det har vært reaksjoner opp fra dette de siste par handelsdagene. De flytende gjennomsnittene på 100 og 20 dager har gitt et salgssignal.

Pfizer aksjen har teknisk støtte i gulvet av trendkanalen, i tillegg til $33,50. Motstand har vi ved gjennomsnittslinjen og taket i trendkanalen. Det er også teknisk motstand ved $37,02 og ved $41,77.

Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

Kortsiktig kursutvikling pfizer aksje tekniske analyser mars 2021

På kort sikt er det derimot en fallende trend som er mest fremtredende. Aksjen beveger seg oppe over gjennomsnittslinjen, noe som kan bety at vi får en test av motstanden i trendtaket den nærmeste tiden.

Vi ser at tendensen i MACD har vært stigende samtidig som trenden for kursen til Pfizer aksjer har vært fallende. Dette kan tolkes som en bullish divergens. Det som er det viktigste for at denne skal gi et utslag i kursen er at vi får et etablert brudd på motstanden i taket av den fallende trendkanalen.

Kjøp Pfizer aksjer uten kurtasje

 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer fra hele verden
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Din egenkapital er utsatt for risiko.

Pfizer

Pfizer er verdens ledende biofarmasøytiske selskap. Helt siden to gründere startet selskapet i 1849, har Pfizer utviklet medisiner som forbedrer pasientenes helse, forebygger sykdom og redder liv. I Norge har Pfizer om lag 85 ansatte med sterk kompetanse innenfor medisin, farmasi, biokjemi, helseøkonomi og andre fagområder.

Multipler*

 • P/E: 20,11
 • P/B: 3,03
 • P/S: 4,02

Selskapshendelser

 • Generalforsamling: 23.04.2021
 • Kvartalsrapport Q1: 28.04.2021
 • Utbytte: N/A

*Data fra TradingView pr 07.03.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: