Hvordan kjøpe Cardano i Norge ADA kryptovaluta realtidskurs teknisk analyse
Kryptovaluta

Hvordan kjøpe Cardano

Cardano ble lansert i 2017 og er dermed et av de nyere nettverkene for kryptovaluta. Selve kryptovalutaen går under navnet ADA. Se hvordan du kan kjøpe ADA.

Hvordan kjøpe Cardano i Norge?

Mange er interessert i å kjøpe Cardano, men dette spørsmålet blir litt feil. Grunnen til det er at Cardano er nettverket hvor kryptovalutaen ADA brukes. Derfor blir det mer riktig å si kjøpe ADA. Uansett, dette er mindre viktig. I denne artikkelen skal vi gå gjennom steg for steg hvordan du kan kjøpe ADA kryptovaluta.

Hva er Cardano?

Cardano er et relativt nytt blokkjedenettverk som ble lansert i 2017. Til tross for at dette er nytt har de klart å innta en plassering blant de 10 største kryptovalutaene om vi ser på markedsverdi. Dette kan det være flere grunner til, men Cardaino skiller seg ut ved at de er mer enn et nettverk for betalinger med kryptovaluta. Blokkjedenettverket er også laget for å kunne håndtere smartkontrakter.

Kjøp Cardano – guide

Cardano eller ADA er en av de 10 største kryptovalutaene, og dermed har du mange alternativer å velge mellom når det kommer til valg av nettmegler eller markedsplass. Vi som driver Aksjeskolen har lenge foretrukket eToro. En av grunnene til dette er at vi først og fremst investerer i aksjer og ETF, men eToro tilbyr også handel i kryptovaluta. eToro er en nettmegler som har lisens fra det norske Finanstilsynet, noe som gir deg trygghet. Videre tilbyr de også en egen wallet slik at du kan ta ut og oppbevare dine kryptovaluta etter du har kjøpt Cardano.

1: Bli registrert på eToro

Siden eToro tilbyr handel i 18 ulike kryptovaluta er dette en bra markedsplass for de som investerer i aksjer og ETF, men også vil kjøpe kryptovaluta. Nettmegleren har brukervennlige løsninger som passer veldig godt for nybegynnere som vil kjøpe kryptovaluta for første gang og erfarne som har behov for program til teknisk analyse.

Når du har besøkt nettsiden til eToro kan du starte registeringsprosessen ved å trykke på knappen Bli med nå. Her får du frem et skjema hvor du kan fylle inn brukernavn, mailadresse og passord. Du kan også velge å bruke innlogging fra Google eller Facebook. Etter du har gjort dette er du logget inn på din konto.

 • Anbefalt nettmegler
 • 33 kryptovaluta
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Teknisk analyse
 • Eget investorforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko.

Vi anbefaler at du fullfører kontoregisteringen og verifiserer kontoen din før du begynner å kjøpe Cardano. Dette gjør du ved å trykke på Fullfør profil. Når du har trykket på denne knappen kan du legge inn informasjon som fødselsdato, adresse, etc. Du må også fullføre en kundeundersøkelse. Dette blir gjort for å se hvilke instrumenter du kan handle basert på din økonomiske situasjon, kunnskap og erfaring. Kontoverifisering fullføres ved å laste opp bilder av ID, en regning som viser adressen din, og betalingsmetodene du vil bruke.

2: Sett inn penger på konto

Når du har fullført registreringen av konto på eToro kan du gjøre innskudd slik at du kan kjøpe Cardano kryptovaluta. Det minste innskuddet er $200, noe som betyr at dette er en løsning som passer godt for de aller fleste. Etter at du har gjort innskudd på $200 eller mer kan du velge om du vil kjøpe flere ulike kryptovaluta, aksjer, ETF eller CFD. Minste handelsbeløp er $50, noe som gjør at du kan spre investeringene dine over flere typer kryptovaluta.

3: Kjøp Cardano krypto

For å kjøpe Cardano bruker du søkefeltet for å komme frem til siden for kryptovalutaen. Søk på Cardano eller ADA. Du får da frem en side hvor du kan se kursutviklingen til kryptovalutaen Cardano, lese mer informasjon om hva det er som gjør denne kryptovalutaen spesiell, eller se de siste innleggene fra forumet om ADA kryptovaluta.

Når du skal gjennomføre ditt kjøpe at ADA trykker du på knappen Handle. Her kan du legge inn antallet ADA du vil kjøpe eller hvilken sum du ønsker å handle for. Når du har tastet inn antall eller sum trykker du på knappen Åpne handel. Dette legger din ordre ut i markedet for å kjøpe Cardano.

4: Overfør Cardano til eToro Wallet

Når du har kjøpt Cardano kryptovaluta vil disse bli lagret hos eToro med cold storage. Men, eToro tilbyr også en egen wallet slik at du kan ta ut kryptovalutaen du har kjøpt. For å bruke eToro wallet må du ha en aktiv konto hos dem, og du må laste ned eToro wallet fra Google Play eller Apple Store.

Når du har lastet ned eToro wallet får du muligheten til å veksle dine kryptovaluta med over 120 andre typer og over 500 kryptovalutakryss.

Når du har kjøpt dine kryptovaluta kan du gå til din portefølje. Trykk så på den posisjonen du ønsker å overføre til din eToro wallet. Du vil få frem en liten meny for å endre ordre hvor du kan trykke på Overføring. Trykk på dette valget, og dine kryptovaluta vil bli overført til din eToro wallet innen 24 timer.

Fordeler ved å kjøpe Cardano på eToro

eToro er en trygg og seriøst nettmegler som har alle de nødvendige tillatelsene fra det norske Finanstilsynet for å tilby trading til norske brukere. Alle innskudd på eToro er også forsikret opptil 1 million euro fra det kjente forsikringsselskapet Lloyds of London. Altså er dette en trygg løsning for deg som vil investere i kryptovaluta.

Som nevnt har eToro en egen wallet slik at du kan oppbevare dine kryptovaluta sikkert. eToro har også en egen app som gir deg tilgang til Cardano kursutvikling, i tillegg til realtidskurser for de 17 andre typene kryptovaluta du kan kjøpe.

Kostnadene på eToro er lave, og du betaler ingen kurtasje for å kjøpe eller selge kryptovaluta. Den eneste kostnaden er spread, eller forskjellen mellom tilbudskurs og budkurs.

Andre løsninger for å kjøpe Cardano ADA i Norge


 • Få opptil 200 kr gratis krypto
 • 5 typer kryptovaluta
 • Registrert hos Finanstilsynet


Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko. • Største kryptobørs
 • 2000+ typer kryptovaluta
 • Best for tradere


Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko. • CFD markedsplass
 • CFD for kryptovaluta
 • Godkjent av Finanstilsynet


67 % av retailinvestorer taper penger når de trader CFD med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du er i stand til å håndtere denne risikoen.


Hvilke typer investorer Cardano passer for

Cardano er den 5. største kryptovalutaen når vi sammenligner de ulike typene etter market cap eller markedsverdi. Den har fått denne posisjonen på relativt kort tid, noe som er imponerende og et bevis på kryptovalutaens popularitet. Dette kan sikre at det er stabil etterspørsel etter ADA kryptovaluta.

Dette gjør at denne kan passe for langsiktige investorer som ønsker å ha en eller flere typer kryptovaluta i porteføljen. Cardano kursutvikling er også påvirket av nyheter som er relevante for blokkjedeteknologi, og det generelle kryptomarkedet. Dette gjør at det tidvis er store svingninger i kursen. Dermed kan ADA kryptovaluta også passe for de som driver med daytrading. Altså er dette en kryptovaluta som kan passe for de aller fleste som ønsker å investere i kryptovaluta.

 • Anbefalt nettmegler
 • 33 kryptovaluta
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Teknisk analyse
 • Eget investorforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko.

Utviklingen av Cardano

Det er selskapet Input Output Hong Kong som står bak utviklingen av Cardano og ADA kryptovaluta. Prosjektet ble ledet av Charles Hoskinson som er en av grunnleggerne til Ethereum, og ble fullført i september 2017.

Formålet med utviklingen av Cardano var å lage en blokkjedeplattform som både kunne støtte transaksjoner med kryptovaluta, og gi utviklere mulighet for å lage desentraliserte apper og smartkontrakter.

Det er Cardano Settlement Layer som brukes til overføringer med ADA kryptovaluta, mens Cardano Computation Layer brukes til desentraliserte apper og smartkontrakter.

Cardano kursutvikling

Kursene på kryptovaluta er volatile, og ofte kan vi oppleve svingninger på et tosifret antall prosent på en enkelt dag. Dette gjelder også for Cardano kursutvikling. Det er flere faktorer som påvirker kursutviklingen, og vi kan grovt skille mellom ytre faktorer og egne faktorer.

Av ytre faktorer har vi kursutviklingen til andre typer kryptovaluta som Bitcoin og Ethereum. Dersom disse faller eller stiger vil dette ofte påvirke kursutviklingen til ADA kryptovaluta. ADA er en populær kryptovaluta som på kort tid ble en av de største i verden. Dette gjør at det er en forholdsvis høy etterspørsel etter ADA. Endringer i denne kan også føre til store kursutslag.

Teknisk analyse av Cardano

Det er vanskelig å vurdere verdien av en kryptovaluta, og en løsning på dette problemet kan være å bruke teknisk analyse for å se om en kryptovaluta eller høyt eller lavt priset. Dersom du ikke har erfaring med teknisk analyse kan vi anbefale vårt kurs i teknisk analyse for nybegynnere. Der lærer du alt det grunnleggende innenfor teknisk analyse.

ADA analyse

Program for teknisk analyse

Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Cardano ADA FAQ

Hva er Cardano?

Cardano er en blokkjedeplattform hvor det kan overføres kryptovaluta og hvor utviklerne kan lage egne apper i nettverket. Cardano ble lansert i 2017 og kryptovalutaen ADA er i dag en av de største målt på markedsverdi.

Hva er ADA?

ADA er kryptovalutaen som kan brukes til transaksjoner på Cardano nettverket. Nettverket har to lag, CSL og CCL. Det er i CSL transaksjoner med ADA blir utført. CCL er for desentraliserte apper og smartkontrakter.

Hvor kan jeg kjøpe Cardano?

Siden ADA er en av de største kryptovalutaene om vi ser på markedsverdi kan du kjøpe denne på mange markedsplasser. Vi anbefaler en som har tillatelser fra det norske Finanstilsynet. Dette gir deg en større trygghet.

Er Cardano en god investering?

Som en av de største kryptovalutaene er det mange som mener at det å kjøpe ADA kan være en god investering. Kryptovalutaen har stor volatilitet, noe som betyr at det er risiko ved investeringer i ADA kryptovaluta.

Hvor kan jeg se Cardano kursutvikling?

På vår nettsiden kan du følge med på Cardano kursutvikling i realtid. Du kan også laste ned en app slik at du enkelt kan følge med på kursutviklingen på mobilen din. Appen er tilgjengelig på Apple Store og Google Play.

Hvor kan jeg finne ADA analyse?

ADA fra Cardano er en populær kryptovaluta som vi følger på. Vi legger også ofte ut tekniske analyser av ADA på siden vår. Vil du lære å lage egne tekniske analyser kan du delta i våre kurs i teknisk analyse.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

9 + ten =