Kjøpe Nvidia aksjer Teknisk analyse av Nvidia aksje aksjen aksjer analyser logo
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Nvidia – mars 2021

Nvidia merker høy etterspørsel etter prossesorene sine, og det er forventet at etterspørselen skal holde seg sterk. Selskapet blir også trukket frem som en av kandidatene som kan tjene på levering av AI til selvkjørende biler. Les vår tekniske analyse av Nvidia aksjen.

Langsiktig kursutvikling

Langsiktig kursutvikling nvidia aksjer aksjen tekniske analyser kursmål anbefalinger mars 2021
Charts fra TradingView.

På det langsiktige chartet for Nvidia aksjen kan vi se at kursen har vært inne i en stigende trend siden 2019. Denne har også blitt bekreftet av et golden cross fra de glidende gjennomsnittene på 10 og 40 perioder som tilsvarer 50 og 200 dager. Aksjekursen er på nedsiden av det korte gjennomsnittet, men vi er enda langt unna et death cross som vil signalisere at den langsiktige stigende trenden er avbrutt. I den stigende trenden kan vi se at gjennomsnittslinjen i trendkanalen har vært et viktig støtte- og motstandsnivå. Aksjekursen er nå under gjennomsnittslinjen, noe som kan være et signal for at Nvidia aksjen er oversolgt.

Middelslang kursutvikling

Middelslang kursutvikling nvda aksjen aksjer tekniske analyser mars 2021

På middelslang sikt kan vi se at stigningstakten til Nvidia aksjen har avtatt. Fra september har aksjen beveget seg mer i en tradingrange enn en stigende trend. Taket og gulv har blitt testet som motstand og støtte, men også gjennomsnittslinjen har vært viktig. Aksjen har nå brutt ned fra støtten i trendgulvet, men dette bruddet er ennå ikke etablert.

Den mellomlange trenden er fortsatt intakt siden vi ikke har fått noe death cross fra de flytende gjennomsnittene på 20 og 100 dager, men kursen til Nvidia aksjer er på undersiden av det korte gjennomsnittet.

Den eneste tendensen vi kan se i RSI chartet er at det har blitt dannet lavere topper. Denne divergensen med aksjekursen er negativt.

Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

Kortsiktig kursutvikling kjøpe nvidia aksjer mars 2021

På kort sikt er det en fallende trend som gjelder for Nvidia aksjen. Denne trenden har ført til at kursen nå er på undersiden av gulvet i tradingrangen. Her har det blitt dannet en dobbel bunn som er en formasjon som tolkes som et signal om at trenden skal snu. Før vi kan si noe om hvor kursen til Nvidia aksjen skal videre trenger vi et etablert brudd på den fallende trenden.

Kjøp Nvidia aksjer uten kurtasje

 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer
 • 16 børser
 • Fractional shares

 • Ingen kurtasje - lav spread
 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Din egenkapital er utsatt for risiko.

Nvidia Corporation

Nvidia Corporation er en amerikansk produsent av grafikkort for datamaskiner. Nvidia lager prossesoren i skjermkort. Nvidias første suksessbrikke var Riva TNT og har siden gjort stor suksess med GeForce serien. Selskapet produserer også brikkesett for hovedkort under navnet nForce.

Multipler*

 • P/E: 72,26
 • P/B: 18,29
 • P/S: 18,53

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q1: 21.05.2021
 • Generalforsamling: 09.06.2021
 • Utbytte/Ex Div: $0,16 09.03.2021

*Data fra TradingView pr 08.03.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: