Teknisk analyse av Umicore aksje kursutvikling kjøpe logo
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Umicore – mars 2021

Verdiselskaper har fått økt fokus som følge av høyere renter. Blant disse finner vi blant annet selskaper som driver med råvarer og materialer. Umicore har et allsidig fokus, som strekker seg lengre enn bare råvarer. Les mer om kursutviklingen for Umicore aksjen i vår tekniske analyse.

Langsiktig kursutvikling

Langsiktig kursutvikling umicore aksjer kursmål anbefalinger tekniske analyser kjøpe mars 2021
Charts fra TradingView.

På lang sikt har Umicore aksjen hatt en ubestemt kursutvikling, selv om aksjekursen er opp nesten 70 %. I perioden har det vært flere stigende trenden som enten har blitt avbrutt av fallende trend eller raske fall i aksjekursen for Umicore aksjen. I slutten av 2020 kan vi se det ble dannet en omvendt hode skulder formasjon som er en vendeformasjon. Videre har vi også fått et golden cross fra de flytende gjennomsnittene på 10 og 40 perioder som tilsvarer 50 og 200 dager. Altså har vi et kjøpssignal for lang sikt fra disse, men her er det viktig å se at disse tidligere har gitt en del falske signaler.

Middelslang kursutvikling

Middelslang kursutvikling kjøpe umicore aksjer kursmål mars 2021

På mellonlang sikt kan vi tydelig se at aksjen egentlig er inne i en trading range. I de stigende sekundærtrendene har RSI satt høyere bunner og brudd ut av trend har kommet sammen med brudd på støtten RSI har fra de høyere bunnene. I den siste pågående sekundærtrenden beveger nå kursen til Umicore aksjen seg nå helt nede ved støtten i gulvet. Samtidig er også RSI nede ved støtten fra de høyere bunnene. Altså blir det viktig å følge med på disse i tiden fremover.

tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

Kortsiktig kursutvikling umicore aksjen teknisk analyse kjøpe selge mars 2021

På kort sikt kan vi se at kursutviklingen skjer innenfor en rektangelformasjon med svak stigningstakt. Kursen er også her helt nede ved gulvet som er på samme nivå som gulvet i den stigende trendkanalen. Altså er dette et viktig støttenivå på både kort og mellomlang sikt. Under dette har vi en teknisk støtte ved €46,42. MACD viser en svak utvikling, noe som betyr at kursen kan fortsette å teste støtten eller falle gjennom denne.

Kjøp Umicore aksjer uten kurtasje

 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer fra hele verden
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Din egenkapital er utsatt for risiko.

Umicore NV

Umicore NV, tidligere Union Minière, er et multinasjonalt materialteknologiselskap med hovedkontor i Brussel, Belgia. Selskapet ble startet i 1989 etter en sammenslåing av fire selskaper som drev med gruvedrift og smelteverk. I dag har selskapet også fokus på raffinering og gjenbruk av metaller.

Multipler*

 • P/E: 87,79
 • P/B: 4,43
 • P/S: 0,55

Selskapshendelser

 • Generalforsamling: 29.04.2021
 • Kvartalsrapport Q2: 30.07.2021
 • Utbytte: N/A

*Data fra TradingView pr 07.03.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: