Hvordan kjøpe Ripple XRP kryptovaluta kursutvikling
Kryptovaluta

Hvordan kjøpe Ripple

Det pågår diskusjoner om Ripple er en valuta eller et verdipapir på linje med aksjer, det er også diskusjoner om XRP egentlig er kryptovaluta. En avgjørelse i den første diskusjonen kan ventes om rimelig tid, og det kan gi store kursutslag. Kanskje en god mulighet til å kjøpe Ripple XRP?

Hvordan kjøpe Ripple i Norge?

Ripple Labs Inc er selskapet som står bak den digitale valutaen XRP som kan brukes på deres XRapid nettverk. Altså er det kjøp av XRP som gjelder. Uansett, i denne guiden skal vi gå grundig gjennom steg for steg for hvordan du kan kjøpe Ripple XRP kryptovaluta.

Hva er Ripple?

Ripple Labs Inc er som nevnt selskapet som står bak XRP digital valuta. I tillegg driver de tre ulike nettverk for transaksjoner og betalinger på nett. Disse nettverkene er xCurrent, xRapid og xVia. xRapid er et nettverk for overføring av penger over landegrenser, og det er på dette nettverket at den digitale valutaen XRP blir brukt. Internasjonale transaksjoner er dyre og tar lang tid, men dette er problemer som Ripple Labs Inc har løst. Ved å overføre XRP på xRapid slipper bankene krav om å stille et stort antall lokal valuta som sikkerhet for overføringene, transaksjonene går også veldig raskt. Flere banker har begynt å benytte seg av dette systemet.

Kjøp Ripple – guide

Når vi skriver denne saken er Ripple XRP den 7. største kryptovalutaen om vi måler på total markedsverdi. Den samlede verdien av alle tilgjengelige XRP er litt omtrent 19,5 milliarder dollar. Sammenlignet med Bitcoin som er verdens største kryptovaluta fremstår XRP som liten. Markedsverdien av Bitcoin er nemlig på over 1000 milliarder dollar. Slik vi i Aksjeskolen ser det, så kan dette bety at Ripple XRP kan ha en stor oppside. Spesielt siden XRP allerede er tatt i bruk som betalingsmiddel.

Til aksjehandel bruker vi som regel eToro. eToro er en kjent markedsplass som tilbyr handel med aksjer, ETF, CFD og kryptovaluta. Nylig har eToro også utviklet sin egen wallet, slik at du kan ta ut, og oppbevare dine kryptovaluta slik du selv ønsker. eToro har også alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet for å tilby handel med verdipapirer i Norge. Dette gir deg en høy grad av sikkerhet og viser at dette er et seriøst selskap.

1: Bli registrert på eToro

På eToro kan du kjøpe 18 ulike typer kryptovaluta, i tillegg har de også aksjer og ETF fra nesten hele verden. Dette gjør at denne løsningen passer veldig bra til de som vil lage en godt diversifisert investeringsportefølje. Handelsplattformen har brukervennlige løsninger, slik at nybegynnere ikke trenger bruke mye tid på å lære seg hvordan det brukes. Samtidig har det mange nyttige funksjoner, slik at det også passer bra til erfarne investorer og tradere.

Når du er på nettsiden til eToro kan du begynne å åpne din handelskonto ved å trykke på knappen hvor det står Bli med nå. Dette gjør at du får frem et skjema hvor du enten kan skrive inn et brukernavn, passord og mailadressen din, eller bruke innlogging fra Facebook eller Google. Når du har valgt metode og fullført er du logget inn på dine eToro konto.

 • Anbefalt nettmegler
 • 33 kryptovaluta
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Teknisk analyse
 • Eget investorforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko.

Vårt tips er at du nå fullfører kontoregistreringen før du gjør innskudd for å kjøpe Ripple XRP. For å fullføre registreringen trykker du på Fullfør profil. Her vil du kunne legge inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse, og i tillegg fullføre din investorprofil. I din investorprofil spørres det etter informasjon om erfaring og kunnskap om investeringer, og din økonomiske situasjon for å vurdere hvilke typer investeringer du kan gjøre. Helt til slutt laster du opp bilder av ID, en faktura eller dokument som viser adressen din og betalingsmetodene du vil bruke.

2: Sett inn penger på konto

Siste steg før du kan kjøpe Ripple XRP er å gjøre et innskudd. Når du skal gjøre innskudd kan du bruke VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer, Trustly eller bankoverføring. Minste innskudd er $200, mens maks innskudd varierer mellom $5500 og $40000 for de ulike metodene, med unntak for bankoverføring som er ubegrenset. Med et minste innskudd på $200 er altså eToro en løsning som passer godt for nye investorer som vil kjøpe Ripple XRP for første gang. Den minste handelen er $50, så du kan spre din investering over flere typer kryptovaluta.

3: Kjøp Ripple krypto

Når du skal kjøpe Ripple må du først søke frem handelsiden til kryptovalutaen ved å bruke søkefunksjonen og skrive inn XRP eller Ripple, du kan også velge Handelsmarkeder fra sidenmenyen, for så å trykke deg videre til Krypto og scrolle ned til XRP. Begge metoder tar deg frem til handelssiden, og på denne kan du først se de nyeste innleggene om Ripple XRP fra forumet på eToro, lese mer om historien bak kryptovalutaen, åpne programmet for tekniske analyse eller gjennomføre handler.

Selve handelen for å kjøpe Ripple XRP starter du ved å trykke på knappen med Handle påskrevet. Dette åpen opp en ordreboks hvor du enten kan skrive inn hvor mange Ripple XRP du vil kjøpe eller for hvor mye penger du vil kjøpe for. Når du har tastet inn antall eller sum kan du trykke på Åpne handel for å gjennomføre handelen. Denne blir utført umiddelbart, og du eier dine første Ripple XRP.

4: Overfør Ripple til eToro Wallet

All kryptovaluta du kjøper blir automatisk lagret med cold storage på eToro. Et alternativ til dette er å laste ned eToro wallet til mobilen din. Når du har gjort dette kan du overføre dine kryptovaluta til din wallet. Appen kan du laste ned fra Google Play eller Apple Store.

Når du har lastet ned din wallet til mobilen din og overført din kryptovaluta kan du veksle med 120 andre typer kryptovaluta eller kjøpe og selge over 500 ulike kryptovalutakryss.

For å overføre kryptovaluta til din eToro wallet går du til din portefølje hvor du trykker på den posisjonen du ønsker å overføre. I menyen for å endre ordre trykker du så på Overføring. I løpet av 24 timer har du mottatt dine kryptovaluta på din eToro wallet.

Fordeler ved å kjøpe Ripple på eToro

Med alle nødvendige tillatelser fra det norske Finanstilsynet viser eToro at de er en seriøs og trygg markedsplass for norske investorer og de som driver med daytrading. Alle innskudd på eToro er også forsikret opptil 1 million euro hos Lloyds of London som er et kjent forsikringsselskap.

Som nevnt kan du laste ned en gratis krypto wallet til din mobil, men eToro tilbyr også en egen trading app som gir deg realtidskurser slik at du kan følge med på Ripple XRP kursutvikling, eller utviklingen til noen av de andre 17 typene du kan kjøpe og selge på eToro.

eToro er kjent for lave kostnader ved kjøp og salg av kryptovaluta. Når du skal kjøpe Ripple XRP betaler du kun spread som er forskjellen mellom tilbudskurs og budkurs. Det samme gjelder dersom du ønsker å selge dine kryptovaluta.

Andre løsninger for å kjøpe Ripple XRP i Norge


 • Få opptil 200 kr gratis krypto
 • 5 typer kryptovaluta
 • Registrert hos Finanstilsynet


Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko. • Største kryptobørs
 • 2000+ typer kryptovaluta
 • Best for tradere


Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko. • CFD markedsplass
 • CFD for kryptovaluta
 • Godkjent av Finanstilsynet


67 % av retailinvestorer taper penger når de trader CFD med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du er i stand til å håndtere denne risikoen.


Hvilke typer investorer Ripple passer for

Det er en pågående diskusjon om Ripple XRP er en kryptovaluta eller ikke. For å være helt presise så kaller vi den derfor en digital valuta. Det at mange anser dette for å ikke være krypto gjør at mange av de mest svorne tilhengerne av kryptovaluta ikke investerer i XRP. Akkurat dette synes vi er synd, for disse unngår da en investering i en digital valuta som allerede er i praktisk bruk, og som kan få langt høyere etterspørsel.

At XRP allerede er i praktisk bruk fjerner etter vårt syn en del risiko, samtidig som det er viktig å kjenne til den pågående rettsaken mellom Ripple Labs Inc og SEC. På kort sikt utgjør dette risiko. Men, dette gir samtidig muligheter for å gjøre en spekulativ plassering som kan gi god avkastning om dette løser seg. Altså kan det å kjøpe Ripple XRP være en god langsiktig investering. Dette er også en valuta med store kurssvingninger, og dermed kan den også passe for tradere.

 • Anbefalt nettmegler
 • 33 kryptovaluta
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Teknisk analyse
 • Eget investorforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko.

Utviklingen av Ripple

Historien bak Ripple strekker seg lang tilbake i tid. I 2004 utviklet Ryan Fugger OpenCoin, og etter å ha blitt kontaktet av Jed McCaleb, Arthur Britto og David Schwartz ble Ripple grunnlagt. Formålet var å skape et nettverk og en digital valuta som muliggjorde raske transaksjoner med lave kostnader.

Systemet RippleNet som er selve blokkjeden, og som består av tre nettverk, xCurrent som er nettverket for transaksjoner mellom banker, xRapid er nettverket for betalingsformidlere som sender penger over landegrenser, mens xVia er nettverket som knytter alle brukere sammen. Den digitale valutaen XRP benyttes på xRapid.

Når det sendes penger over landegrenser må både avsender og mottaker stille sikkerhet frem til transaksjonen er gjort opp. Dette fører til at mye penger blir bundet opp over tid. Ved å bruke XRP som sikrer raske overføringer vil altså betalingsformidlerne spare penger på dette.

Ripple kursutvikling

Kursene for kryptovaluta er volatile og svinger mye, og dette gjelder også for Ripple kursutvikling. Ofte kan vi se at kursen stiger eller faller med et tosifret antall prosent på kort tid. Enkelt forklart kan vi nevne to brede grunner til at kursen for XRP svinger. Dette er ytre og indre årsaker.

XRP er en digital valuta og omsettes på kryptobørser, og dette gjør at XRP kursutvikling blir påvirket av hvordan andre typer kryptovaluta som Bitcoin, Ethereum og Cardano utvikler seg. Dette er de ytre årsakene. Indre årsaker er derimot avhengige av XRP spesifikt. Dette kan for eksempel være nyheter fra den pågående rettsaken eller nye banker som inngår avtaler med Ripple Labs Inc om bruke ar XRP.

Teknisk analyse av Ripple

En mye brukt analyse metode for kryptovaluta er teknisk analyse. Dette er en analysemetode som undersøker markedspsykologien for å vurdere om en kryptovaluta er høyt eller lavt priset. Vi kan anbefale vårt kurs i teknisk analyse for nybegynnere om du ikke har noen erfaring med dette fra tidligere. I dette kurset lærer du det grunnleggende som teknisk støtte og teknisk motstand, som er viktig å kunne før du går videre på kurset for viderekomne.

XRP analyse

Program for teknisk analyse

Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Ripple XRP FAQ

Hva er Ripple kryptovaluta?

Ripple Labs Inc er selskapet som driver betalingsnettverket XRapid hvor den digitale valutaen XRP blir brukt til å overføre penger over landegrenser. XRP ble lansert i 2012 og er i dag en av 10 største kryptovalutaene.

Er Ripple en god investering?

Det pågår en rettsak mellom Ripple Labs Inc og SEC eller det amerikanske finanstilsynet, en løsning på denne saken vil fjerne mye usikkerhet, og det kan sette fart på XRP kursutvikling.

Hvor kan jeg kjøpe Ripple?

Ripple XRP er en av verdens største kryptovaluta, og dermed er den lett tilgjengelig. I vår steg for steg guide kan du se løsningen vi bruker for å kjøpe Ripple. Denne markedsplassen har alle tillatelser fra det norske Finanstilsynet.

Er Ripple en god kryptovaluta?

Det er mange som mener at Ripple XRP ikke er en kryptovaluta, men, det som er sikkert er at den digitale valutaen XRP har løsninger for overføringer av penger mellom banker over landegrenser. Det er flere banker som benytter seg av XRP og XRapid.

Hvor kan jeg se XRP analyse?

På vår nettside legger vi jevnlig ut tekniske analyser av Ripple. Vi har også kurs i teknisk analyse du kan følge med på dersom du vil lære å lage egne Ripple analyser.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

12 + seven =