Hvordan kjøpe IOTA miota kursutvikling norge
Kryptovaluta

Hvordan kjøpe IOTA

IOTA blir ofte omtalt som en norsk kryptovaluta. Akkurat hvor riktig det er er åpent for diskusjon. Men, det som er sikkert er at denne kryptovalutaen allerede er i praktisk bruk, noe som kan begrense risikoen ved investering i IOTA. Samtidig kan nye avtaler og partnere gi løft i kursen. Det kan være gode grunner til å kjøpe IOTA.

Hvordan kjøpe IOTA i Norge?

Om IOTA er en kryptovaluta er også omdiskutert, for den bygger nemlig ikke på blokkjede. Dette er også en viktig egenskap for IOTA, og noe vi skal gå grundigere gjennom litt senere. Aller først skal vi fokusere på det viktige spørsmålet. Hvordan kjøpe IOTA i Norge? Med vår steg for steg guide vil vi vise deg hvordan du trygt og enkelt kan investere i kryptovaluta.

Hva er IOTA?

David Sønstebø, Sergey Ivancheglo, Dominik Schiener og dr. Serguei Popov startet prosjektet i 2015, og hadde som mål å lage et system for tingenes internet. Som nevnt bygger ikke systemet på en blokkjede, og ved å velge denne løsningen får samtidig løst problemer som er felles for mange andre typer kryptovaluta. Blant de viktigste løsningene har vi transaksjonskostnader, mining og skalering. Nettverket som ligger til grunn kalles for Tangle, kryptovalutaen blir ofte omtalt som IOTA, men siden disse har en lav verdi, noe som sikrer lave transaksjonskostnader, er det riktige navnet mIOTA eller millioner av IOTA.

Kjøp IOTA – guide

Siden lansering har mIOTA eller IOTA blitt en veldig populær kryptovaluta, og når vi skriver denne guiden om hvordan kjøpe IOTA er dette den 20. største kryptovalutaen målt på markedsverdi. Den totale markedsverdien er på omtrent 4,6 milliarder dollar. Selv om dette er en av de største kryptovalutaene på markedet er det ingen tvil om at det fortsatt kan være en stor oppside. Ser vi på Bitcoin som er verdens største kryptovaluta, har denne en markedsverdi på over 1000 milliarder dollar.

Når vi kjøper aksjer pleier vi å gjøre det på eToro siden vi ikke betaler kurtasje. Dette er en nettmegler som tilbyr handel med aksjer, ETF, ETN, CFD og kryptovaluta. Siden eToro nå også tilbyr en egen wallet slik at du selv kan bestemme hvordan du vil oppbevare din kryptovaluta er dette en løsning vi kan gå god for. eToro har tillatelser fra det norske Finanstilsynet, og alle innskudd er forsikret opptil 1 million euro. Altså er dette en seriøs nettmegler som gir deg en trygg løsning for å kjøpe IOTA i Norge.

1: Bli registrert på eToro

I tillegg til IOTA kan du også kjøpe 17 andre typer kryptovaluta, noe som gir deg muligheten til å lage en godt diversifisert portefølje. De tilbyr også aksjehandel og børsnoterte fond, som kan gi deg ytterligere diversifisering. eToro har brukervennlige løsninger som passer godt for nybegynnere. Her trenger du nemlig ikke lang tid på å få oversikt. Samtidig har de også funksjoner som realtidskurser og teknisk analyseprogram, noe som gjør dette til en interessant løsning for erfarne investorer.

Når du er på nettsiden til eToro, som er tilgjengelig på norsk, kan du begynne med selve registreringen. Det gjør du ved å trykke på knappen Bli med nå. Når du trykker på denne får du frem et skjema hvor du kan fylle inn brukernavn, passord og mailadresse, eller velge om du vil bruke innlogging med Facebook- eller Google-kontoen din. Når du har gjort dette er din konto registrert og du er logget inn.

 • Anbefalt nettmegler
 • 33 kryptovaluta
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Teknisk analyse
 • Eget investorforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko.

Før du gjør innskudd for å kjøpe IOTA anbefaler vi at du fullfører kontoregistreringen. Det gjør du ved å trykke på Fullfør profil. Først skriver du inn informasjon som navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Deretter må du svare på et par spørsmål slik at du har fullført din investorprofil. Disse spørsmålene går ut på å kartlegge din erfaring og kunnskap om investeringer. Til slutt kan du laste opp bilde av ID, en regning som viser adressen din og betalingsmetodene du vil bruke til innskudd og uttak fra eToro. Dette gjøres for å sikre at ingen misbruker din identitet.

2: Sett inn penger på konto

Siste steg du må fullføre før du kan kjøpe IOTA er å gjøre et innskudd. Det minste innskuddet er $200, noe som betyr at de aller fleste kan komme i gang med investeringer på eToro. Maks innskudd varierer fra $5500 og oppover. Betalingsmetodene du kan velge mellom er VISA, MasterCard, Revolut, Paypal, Neteller, Skrill, Rapid Transfer, Trustly eller bankoverføring. Alle metodene, bortsett fra bankoverføring, gir deg penger rett på konto slik at du kan kjøpe IOTA med en gang. Minste handelsbeløp er $50, så du kan også gjøre andre investeringer om du ønsker, selv med et lite innskudd.

3: Kjøp IOTA krypto

Når du har gjort innskudd og pengene er tilgjengelig på konto kan du kjøpe IOTA. Det gjør du ved å bruke søkefunksjonen og søke etter IOTA, for så å trykke på søkeresultatet for å komme til IOTAs side. På denne siden finner du mye nyttig informasjon om den digitale valutaen, og du kan også se på de siste innleggene fra forumet. I tillegg har du tilgang til oversikt over IOTA kursutvikling og programmet for teknisk analyse. For å begynne ditt kjøpe trykker du på knappen Handle.

Når du har trykket på knappen Handle får du frem et ordreskjema hvor du enten kan fylle ut summen du ønsker å investere eller antallet IOTA du ønsker å kjøpe. Når du har gjort dette kan du trykke på knappen Åpne handel for å legge din ordre ut i markedet. Din ordre vil bli utført med en gang, og din kryptovaluta legges automatisk til din konto slik at du kan følge med på kursutviklingen.

4: Overfør IOTA til eToro Wallet

Når du kjøper kryptovaluta på eToro vil den automatisk bli lagret med cold storage på eToro. Men, eToro har lansert sin egen wallet som gjør at du selv kan lagre din kryptovaluta. eToro wallet er en app som kan lastes ned fra Google Play og Apple Store til din mobil.

Når du har lastet ned og aktivert din eToro wallet kan du overføre din kryptovaluta. Når du har gjort dette kan du veksle kryptovaluta med 120 andre typer, eller kjøpe og selge mer enn 500 ulike kryptovalutakryss.

For å overføre din kryptovaluta til eToro wallet går du til din portefølje hvor du trykker på den posisjonen du vil overføre. I menyen for endring av ordre trykker du så på Overføring. Dine kryptovaluta vil bli sendt til din eToro wallet innen 24 timer.

Fordeler ved å kjøpe IOTA på eToro

eToro har som nevnt tillatelser fra det norske Finanstilsynet, og dette viser at de er en seriøs nettmegler, samtidig som dette gir deg en god trygghet. Når det kommer til sikkerhet må vi også nevne at alle innskudd er forsikret opptil 1 million euro hos det kjente forsikringsselskapet Lloyds of London.

Du kan som nevnt også laste ned en eToro wallet til din mobil, noe som gir deg tilgang til et langt større utvalg kryptovaluta. Du kan også laste ned en trading app som gir deg tilgang til aksjehandel og kursutvikling for alle instrumentene du kan kjøpe og selge på eToro.

eToro har lave kostnader, noe som kommer deg til gode siden du da kan investere mer. For eksempel betaler du ikke kurtasje, den eneste kostnaden er spread eller forskjellen mellom kjøper- og selgerkursen.

Andre løsninger for å kjøpe IOTA i Norge


 • Få opptil 200 kr gratis krypto
 • 5 typer kryptovaluta
 • Registrert hos Finanstilsynet


Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko. • Største kryptobørs
 • 2000+ typer kryptovaluta
 • Best for tradere


Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko.


capital.com logo
 • CFD markedsplass
 • CFD for kryptovaluta
 • Godkjent av Finanstilsynet


62% av retailinvestorer taper penger når de trader CFD med denne tilbyderen. Du bør vurdere om du er i stand til å håndtere denne risikoen.


Hvilke typer investorer IOTA passer for

IOTA er en av de etablerte kryptovalutaene, selv om det pågår diskusjoner hvor vidt det er en digital valuta eller kryptovaluta. Dette fører nok til at mange av de mest innvidde kryptotilhengerne styrer unna denne. Det er vanskelig å si om dette er en god avgjørelse fra deres side, for som nevnt unngår IOTA enkelte problemer kryptovaluta er utsatt for ved å ikke benytte seg av blokkjede.

IOTA er allerede i praktisk bruk. Blant annet kan du betale for parkering og bompasseringer med IOTA om du har en Jaguar I-Pace. Slik vi ser det fjerner dette noe av risikoen, noe som kan føre til at nedsiden blir mindre. Samtidig er IOTA en forholdsvis liten digital valuta om vi ser på markedsverdi. Det betyr at dette kan være en god investering på lang sikt. Kursen blir også påvirket av svingninger i det generelle markedet, noe som gjør at tradere også kan være interesserte i å kjøpe IOTA.

 • Anbefalt nettmegler
 • 33 kryptovaluta
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Teknisk analyse
 • Eget investorforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko.

Utviklingen av IOTA

Som nevnt starter IOTAs historie i 2015 med utviklerne David Sønstebø, Sergey Ivancheglo, Dominik Schiener og dr. Serguei Popov. Målet deres er å lage en kryptovaluta som ikke bygger på blokkjede for å unngå kjente problemer vedrørende transaksjonskostnader, mining og skalering.

Istedetfor blokkjede har man valgt en infrastruktur som kalles for Tangle. Dette er et desentralisert nettverk for å driver tingenes internet. Når det kobles til flere datamaskiner til nettverket vil det bli raskere. IOTA er kryptovalutaen eller egentlig den digitale valutaen som brukes for transaksjoner på nettverket Tangle.

IOTA kursutvikling

Kursene for kryptovaluta er kjent for å være volatile, og IOTA kursutvikling er intet unntak. Det er ikke uvanlig at kursen kan stige eller falle med 10 % eller mer innenfor en og samme dag. Det er forskjellige årsaker til at IOTA kursutvikling kan svinge mye. Dette kan være indre eller ytre årsaker.

De indre årsakene er spesifikt tilknyttet IOTA. Dette kan være nyheter om nye partnere eller avtaler som kan øke etterspørselen etter IOTA. Av ytre årsaker har vi nyheter som er mer generelle. Dette kan være nyheter som påvirker hele kryptomarkedet eller er spesielt rettet mot enkelte typer krypto, men som samtidig kan bevege andre kurser.

Teknisk analyse av IOTA

Siden det er bortimot en umulig oppgave å gjøre en fundamental verdivurdering av kryptovaluta er det vanlig å bruke teknisk analyse. Dette er en analysemetode som ser på kursutvikling for å fange opp markedspsykologien. Markedspsykologien påvirker hvordan aktørene reagerer på ulike kursnivåer, og dermed kan man utlede om en verdi er høy eller lav. Vi kan anbefale vårt kurs i teknisk analyse dersom du ikke har erfaring med dette fra tidligere.

IOTA analyse

Program for teknisk analyse

Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

IOTA mIOTA FAQ

Hva er IOTA kryptovaluta?

IOTA er egentlig ikke en kryptovaluta siden den ikke bruker blokkjede. Det er mer riktig å kalle den en digital valuta. I tillegg er det riktige navnet mIOTA. Vil du vite mer om den digitale valutaen finner du mye nyttig informasjon på vår nettside.

Er IOTA en god investering?

mIOTA er allerede i praktisk bruk, noe som kan gi en lavere risiko. Markedsverdien er på rundt 5 mrd USD, mens Bitcoin har en markedsverdi over 1000 mrd USD. Det kan bety at oppsiden er stor, og at IOTA derfor kan være en god investering på sikt.

Hvor kan jeg kjøpe IOTA?

Når vi skrev denne teksten var mIOTA verdens 20. største digitale valuta. Det betyr at du kan få kjøpt den hos de fleste som tilbyr handel med digitale valuta og kryptovaluta. På vår side viser vi deg hvordan du kan kjøpe IOTA i Norge hos en megler med tillatelser fra Finanstilsynet.

Er IOTA en god kryptovaluta?

mIOTA er egentlig ikke en kryptovaluta siden den ikke bygger på blokkjede. Men, å unngå blokkjede var et bevisst valg fra utviklerne for å løse en del store problemer andre typer kryptovaluta har. Det er også mange store og etablerte selskaper på partnersiden til mIOTA.

Hvor kan jeg få IOTA analyse?

IOTA er en veldig populær kryptovaluta som vi følger tett, og ofte legger vi ut tekniske analyser av IOTA. Du kan også følge våre kurs i teknisk analyse slik at du kan lære å lage egne IOTA analyser. Programmet vi bruker er også tilgjengelig i en gratisversjon.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

16 − six =