Teknisk analyse av GOOG (Alphabet) - 070421 kursmål anbefaling tips
Tekniske analyser

Teknisk analyse av GOOG (Alphabet) – 070421

Teknologiaksjer har møtt motstand etter at den amerikanske 10-åringen begynte å stige. Men, dette synes ikke å ha påvirket Google aksjen som nå stanger i taket. Les mer i vår tekniske analyse av Alphabet (Google).

Middelslang kursutvikling

Etter at børsene falt til bunns i mars 2020 på grunn av corona har Google aksjen beveget seg innenfor en stigende trend. Både tak og gulv i trendkanalen har blitt testet flere ganger, men det er gjennomsnittslinjen som har vært den viktigste tekniske støtten og motstanden. I begynnelsen av februar steg kursen kraftig, og vi fikk en test av taket i trendkanalen. Motstanden ble for kraftig og aksjekursen falt ned mot gjennomsnittslinjen. Kursen har nå reagert opp igjen og er i gang med en ny test av motstanden i trendtaket.

Den tekniske indikatoren MACD gav et salgssignal i slutten av februar, men nå har det korte gjennomsnittet brutt opp over det lange gjennomsnittet. Dermed har vi nå fått et kjøpssignal for Google aksjen.

RSI har dannet høyere topper i den perioden aksjekursen til Alphabet har beveget seg innenfor den stigende trenden. Dette er en bekreftelse på en sterk trend. Samtidig kan vi se at RSI har en verdi over 75, noe som kan være et signal om at aksjen er overkjøpt på kort sikt.

Vurderer du å begynne med aktiv trading? Lær mer i vårt kurs i daytrading for nybegynnere.

Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

Kortsiktig kursutvikling Google Alphabet aksjer kursmål 070421
Charts fra TradingView.

Med candlesticks og kortere tidshorisont er det enklere å se detaljene i chartet for Google aksjen. Vi kan se at kursen testet støtten i gjennomsnittslinjen fra den stigende trenden, og den tekniske støtten ved $2011. I samme periode ble også støtten fra det korte gjennomsnittet på 20 dager testet. Altså var dette et svært viktig støtteområde. Kursen har reagert raskt opp, og er nå i gang med å teste motstanden i taket av trendkanalen.

Fremover er det taket i trendkanalen og gjennomsnittslinjen som blir viktige å følge med på. En reaksjon ned fra motstanden i trendtaket kan åpne for at både gjennomsnittslinjen og trendgulvet skal testes. Et etablert brudd på motstanden i trendtaket vil derimot være et kjøpssignal for Google aksjer. Frem til vi kan se et etablert brudd eller en test av støtte kan det nok derfor være greit å være avventende.

Kjøp GOOG aksjer uten kurtasje

 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer fra hele verden
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Din egenkapital er utsatt for risiko.

Alphabet

Multipler*

 • P/E: 37,90
 • P/B: 6,29
 • P/S: 7,68

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q1: 28.04.21
 • Generalforsamling: 03.06.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 07.04.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: