Teknisk analyse av NCLH - 070421 kursmål anbefaling mad money jim cramer norwegian cruise line
Tekniske analyser

Teknisk analyse av NCLH – 070421

Norwegian Cruise Line Holdings har søkt om å kunne driver cruise i USA for personer som er vaksinert. Det kan bety økt optimisme for NCLH aksjen. Les mer i vår tekniske analyse av Norwegian Cruise Line.

Middelslang kursutvikling

At aksjekursen til NCLH har firedoblet seg siden den bunnet ut i mars 2020 betyr ikke at den har hentet inn mye av fallet, men at den falt mye. I januar 2020 tradet nemlig NCLH aksjen rett på undersiden av $60. Aksjekursen har steget jevnt innenfor en trend, og det er spesielt taket og gjennomsnittslinjen i denne trendkanalen som har blitt testet. Motstanden i trendtaket ble senest testet i slutten av februar og begynnelsen av mars, hvor kursen falt ned under gjennomsnittslinjen, for å reagere raskt opp for en ny test av trendtaket.

MACD er en teknisk indikator som kan gi viktige kjøps- og salgssignaler, men akkurat for Norwegian Cruise Line aksjen kan den være vanskelig å lese. Grunnen til dette er et aksjekursen har hatt utslag som har gitt store bevegelser i MACD. Uansett, denne tekniske indikatoren har nylig gitt et kjøpssignal ved at det korte gjennomsnittet har brutt opp over det lange gjennomsnittet. Begge gjennomsnittene er også i ferd med å krysse 0-linjen.

RSI viser en positiv tendens ved at det har blitt dannet høyere bunner, og dette viser at det er god styrke i den stigende trenden. I løpet av trenden har aksjen reagert ned når RSI har vært tett oppunder 80, så det kan være en god ide å følge med på denne for å se om aksjen er overkjøpt.

Analysen er gjort med TradingView. Les mer om TradingView teknisk analyse verktøy.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

Kortsiktig kursutvikling norwegian cruise line aksjer anbefalinger kursmål 070421
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se hvordan aksjekursen har testet støtte/motstand fra gjennomsnittslinjen ved flere anledninger, i tillegg til at taket nylig har blitt testet. Nå beveger aksjekursen seg på oversiden av gjennomsnittslinjen som er en teknisk støtte, og over den tekniske støtten ved $28,98. Motstand har vi ved $33,13 og fra taket i trendkanalen.

Når vi ser på det flytende gjennomsnittene på 20 og 100 dager kan vi se at det ble dannet et golden cross i slutten av desember. Et golden cross er et kjøpssignal for Norwegian Cruise Line aksjen, og er et signal om at kursen er inne i en stigende trend. Det er ikke lenge siden vi fikk dette signalet, noe som kan bety at den stigende trenden er i en tidlig fase.

Fremover er det motstanden ved $33,13 og taket i den stigende trendkanalen som kan bli viktige, sammen med støtten fra gjennomsnittslinjen og den tekniske støtten ved $28,98. Ved et brudd på gjennom motstanden er det mulig at kursen kan få et kraftig løft. Det er nemlig lite motstand før nivåene rundt $45.

Norwegian Cruise Line

Multipler*

 • P/E: -1,85
 • P/B: 2,25
 • P/S: 7,66

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q1: 14.05.21
 • Generalforsamling: 20.05.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 07.04.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *