Teknisk analyse av Nel - 070421 kursmål anbefaling tips
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Nel – 070421

Nel har ikke sluppet unna korreksjonen som har presset kursene til de grønne aksjene. Kan det være et tegn om at det er på tide å kjøpe? Les vår tekniske analyse av Nel aksjen.

Middelslang kursutvikling

Selv om Nel aksjen har korrigert kraftig siden den toppet ut i begynnelsen av januar er den fortsatt inne i en lengre stigende trendkanal. I denne trendkanalen er det gjennomsnittslinjen som har vært det viktigste støtte- og motstandsnivået. Men, aksjekursen har også testet motstand i tak og reagert ned fra dette, og støtten i gulvet og reagert opp. Samtidig er det viktig å følge med på den fallende trendkanalen som har blitt dannet. Kursen har nettopp testet motstand i trendtaket, men har så langt ikke klart å etablere et brudd.

MACD gav et kjøpssignal i slutten av mars, og etter dette har vi fått et løft i kursen. Men, her kan vi se at stigningstakten på det korte gjennomsnittet er avtagende og det kan være et tegn på svakhet i kursutviklingen til Nel aksjen. RSI har brutt gjennom en motstand fra fallende topper, noe som er et annet kjøpssignal. Men, også her kan vi se at RSI faller tilbake, noe som er et svakhetstegn.

Vil du lære mer om aksjer? Følg med på kursene til Aksjeskolen.

tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

Kortsiktig kursutvikling nel aksjer anbefalinger kursmål 070421
Charts fra TradingView.

I det kortsiktige chartet kan vi se hvordan gjennomsnittlinjen har presset kursen nedover for Nel aksjen. I møte med støtten fra gulvet i den langsiktige trendkanalen fikk den derimot et løft som fikk kursen til å bryte opp gjennom motstanden. I samme kursbevegelse ble også motstanden ved 25 kr brutt, og taket i den fallende trendkanalen. Men, kursen er nå tilbake under begge disse slik at de fungerer som motstandsnivåer.

På kort sikt er det rom for at støtten fra det lange gjennomsnittet på 100 dager skal testes igjen. I dag ligger denne i samme område som den tekniske støtten ved 22,80 kr. Holder denne tekniske støtten en testing vil dette kunne føre til at det blir dannet en høyere bunn som er et positivt signal. Dette kan igjen gi en ny mulighet for test av trendtaket i den fallende trenden. Et etablert brudd på dette vil kunne tolkes som et solid kjøpssignal.

Kjøp Nel aksjer uten kurtasje

 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer fra hele verden
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Din egenkapital er utsatt for risiko.

Nel ASA

Multipler*

 • P/E: -0,53
 • P/B: 0,92
 • P/S: 7,15

Selskapshendelser

 • Generalforsamling: 14.04.21
 • Kvartalsrapport Q1: 04.05.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 07.04.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: