Teknisk analyse av TUI - 070421 kursmål anbefaling tips
Tekniske analyser

Teknisk analyse av TUI – 070421

Alt som har med reise å gjøre har hatt det tungt gjennom pandemien, men nå som det er forventninger om gjenåpning av samfunnet kan dette snu. Les mer i vår tekniske analyse av TUI aksjen.

Middelslang kursutvikling

Siden slutten av september 2020 har TUI aksjen dannet en stigende trend, og aksjekursen har nå doblet seg. I februar/mars testet kursen motstanden i taket av den stigende trendkanalen, men dette ble for tøft og aksjekursen har nå falt ned til gulvet i trendkanalen. Aksjekursen har reagert opp fra støtten, men er fortsatt på undersiden av gjennomsnittslinjen, noe som kan signalisere at aksjen fortsatt er oversolgt.

I midten av mars gav den tekniske indikatoren MACD et salgssignal, men nå er det korte gjennomsnittet i ferd med å bryte opp gjennom det lange gjennomsnittet. Blir dette bruddet etablert har vi fått et kjøpssignal fra MACD.

Siden trenden begynte i slutten av september 2020 har det blitt dannet høyere topper i chartet for RSI. Dette er et signal om styrke i den stigende trenden. Samtidig har det blitt dannet lavere topper i RSI og høyere topper i aksjekursen. Dette er en divergens, og kan være et negativt signal. Den potensielle nedsiden fra denne divergensen kan være tatt ut, men for å få det bekreftet må vi få RSI over 75 slik at motstanden fra de lavere toppene blir brutt.

Interessert i aksjer på FTSE? Se hvordan du kan kjøpe aksjer på Londonbørsen.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

Kortsiktig kursutvikling tui aksjer anbefaling 070421
Charts fra TradingView.

Med candlesticks på chartet kan vi se at aksjen falt raskt etter å ha brutt ned gjennom gjennomsnittslinjen i den stigende trendkanalen og gjennom støtten ved 417,7. Fallet ble stoppet av den tekniske støtten ved 354,4 som ble testet flere ganger. I samme omgang ble også gulvet i trendkanalen testet. Aksjen har nå reagert opp fra dette støtteområdet og nærmer seg nå motstanden ved 417,7.

I begynnelsen av 2021 kan vi se at det korte flytende gjennomsnittet på 20 dager brøt opp over det lange gjennomsnittet på 100 dager. Dette er et golden cross og kjøpssignal. Ennå er denne stigende trenden i begynnelsen, så en tilnærming kan være å kjøpe TUI aksjer på dager de faller mot viktige støttenivåer.

TUI

Multipler*

 • P/E: -1,10
 • P/B: -3,01
 • P/S: 0,94

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q1: 12.05.21
 • Kvartalsrapport Q2: 12.08.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 07.04.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *