Teknisk analyse av AMD - 090421 kursmål anbefaling tips
Tekniske analyser

Teknisk analyse av AMD – 090421

Selv om etterspørselen etter chips er på sitt høyeste har kursen til AMD utviklet seg tilnærmet flatt. Er det noen triggere? Les mer i vår tekniske analyse av AMD aksjen.

Middelslang kursutvikling

I chartet for mellomlang kursutvikling kan vi se at den stigende trenden ble avbrutt av en ny trend med langt svakere stigningstakt i slutten av juli 2020. Etter å ha testet motstanden i trendtaket i desember i fjor og fremover, har aksjen falt tilbake til gulvet for å teste støtten i dette. Innenfor den svakt stigende trenden har det også blitt utviklet flere tekniske støtter og motstander.

Den tekniske indikatoren MACD toppet ut samtidig som den nye trendkanalen startet. Siden har den satt lavere topper i chartet. Det samme kan vi se i RSI chartet hvor det også har blitt dannet lavere topper. Dette betyr at begge de tekniske indikatorene har en negativ divergens med aksjekursen, og dette blir sett på som et signal for høyere sannsynlighet for økt volatilitet fremover.

Vil du lage dine egne analyser? Lær mer i vårt kurs i teknisk analyse.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

Kortsiktig kursutvikling amd advanced micro devices aksjen aksjer 090421
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se at det har blitt dannet en fallende sekundærtrend innenfor den lengre hovedtrenden. Taket i denne fallende trendkanalen er i ferd med å bli testet, samtidig som støtten og motstanden i det korte flytende gjennomsnittet på 20 dager også testes. I løpet av den siste måneden har også støtte og motstand i det lange flytende gjennomsnittet på 100 dager blitt testet. Enn så lenge er det korte gjennomsnittet på oversiden av det lange, noe som bekrefter at den lengre stigende trenden fortsatt er intakt.

Det som vil være viktig for AMD aksjen fremover er at den negative divergensen mellom MACD og RSI, og aksjekursen blir brutt. Her er det først og fremst motstanden i RSI chartet som må brytes. Dette kan i så fall også føre til et brudd på motstanden i taket til den fallende trendkanalen. Slik vi ser det kan det derfor være smart å være litt avventende til AMD aksjen.

Advanced Micro Devices Inc

Multipler*

 • P/E: 40,98
 • P/B: 17,29
 • P/S: 10,34

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q1: 28.04.21
 • Generalforsamling: 19.05.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 09.04.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *