Teknisk analyse av Geely - 090421 kursmål anbefaling tips
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Geely – 090421

Geely har falt kraftig fra aksjen toppet ut i slutten av januar. Betyr den lavere kursen at Geely aksjen er et godt kjøp? Les mer om kursutviklingen i vår tekniske analyse av Geely aksjen.

Middelslang kursutvikling

Geely aksjen har lengre vært inne i en stigende trend. Innenfor trenden har kursen beveget seg nærmest i trappetrinn og har derfor ikke testet støtte og motstand i trendgulv og trendtak. Dermed er det gjennomsnittslinjen som har vært den viktigste støtten og motstanden. Først i begynnelsen av januar 2021 fikk vi et brudd på motstanden i trendtaket, mot slutten av samme måned falt krusen tilbake. Frem til i dag har aksjekursen beveget seg innenfor en fallende sekundærtrend og er nå under trendgulvet. Rent teknisk har vi fått et etablert brudd på trenden, men det er signaler om at dette kan være et falsk brudd.

MACD er på sitt aller laveste nivå for Geely aksjen, og har nettopp gitt et kjøpssignal ved at det korte gjennomsnittet har brutt opp over det lange gjennomsnittet. Samtidig kan vi se i RSI chartet at indikatoren har brutt opp fra motstanden fra de fallende toppene, noe som også blir sett på som et kjøpssignal.

Usikker på hva du skal investere i? Se meglerhusenes anbefalte aksjer.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

Kortsiktig kursutvikling geely aksjen 090421
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se hvordan kursen til Geely aksjen har beveget seg innenfor den fallende sekundærtrenden og testet støtte i gulv og motstand i tak. Innenfor trenden kan vi også se hvordan støtten i 20 dagers flytende gjennomsnitt har blitt testet flere ganger. 100 dagerssnittet ble derimot testet kun en gang før kursen brøt ned gjennom det i et kraftig fall. Kursfallet ble stoppet av den tekniske støtten ved 19,70 HKD. I ettertid har kursen hentet seg svakt inn, men det er på avtagende volum.

Slik vi ser det er det nok sannsynlig at mange investorer og tradere sitter på sidelinjen for å avvente en ny test av støtten ved 19,70 HKD eller en test av motstanden i trendgulvet og 100 dagers flytende gjennomsnitt. Både MACD og RSI har gitt kjøpssignaler. Et brudd på støtte eller motstand kan derfor gi store kursutslag.

Geely Auto

Multipler*

 • P/E: 32,65
 • P/B: 2,85
 • P/S: 1,96

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport: NA
 • Kvartalsrapport: NA
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 09.04.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *