Teknisk analyse av Ørsted - 090421 kursmål anbefaling tips
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Ørsted – 090421

Ørsted aksjen har ikke sluppet unna korreksjonen i de grønne aksjene, og kursen er nå helt nede ved gulvet i trendkanalen. Et godt kjøp? Les mer i vår tekniske analyse av Ørsted aksjen?

Middelslang kursutvikling

Aksjekursen til Ørsted har lenge vært inne i en stigende trendkanal, og den gjorde et godt forsøk på å bryte opp gjennom motstanden i trendtaket i slutten av desember og begynnelsen av januar. Det endte med dette forsøket, og aksjen dannet raskt en fallende sekundærtrend. Kursen stoppet først ved den tekniske støtten på 909 DKK og fra støtten i trendgulvet. Kursen til Ørsted er nå tilbake i trend, men holder seg nærme trendgulvet, noe som er et signal på at aksjen er oversolgt.

MACD var tidlig ute med å gi et kjøpssignal når aksjen bunnet ut tidlig i mars. Nylig har det korte gjennomsnittet krysset 0-linjen, som er et nytt kjøpssignal, og det lange gjennomsnittet er også i ferd med å gi kjøpssignal gitt at det krysser opp over 0-linjen. Det har vært en negativ divergens mellom RSI og aksjekurs, men denne ser nå ut til å være tatt ut.

Forhindrer høy aksjekurs deg fra å kjøpe aksjer i et selskap? Da kan fractional shares være løsningen.

Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

Kortsiktig kursutvikling ørsted orsted oersted 090421
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se hvordan aksjekursen har falt fra toppen ved 1385 til bunnen ved 909 DKK. På vei ned kan vi se at kursen til Ørsted aksjen først testet støtte og motstand fra det flytende gjennomsnittet på 20 dager, støtten ved 1051 DKK, og det flytende gjennomsnittet på 100 dager. Etter å ha bunnet ut er nå aksjekursen på vei opp, og vi kan se at de samme støtte- og motstandsområdene fortsatt byr på utfordringer. Den positive trenden, om vi ser på de flytende gjennomsnittene er fortsatt intakt, og det korte gjennomsnittet har begynt å bevege seg bort fra det lange gjennomsnittet.

I det helt korte bildet virker det som om det er motstanden ved 1051 DKK som er viktigst. Både RSI og MACD viser positiv tendens, men det ser ut til at det må komme et brudd før disse kan gi tydelige kjøpssignaler for lengre sikt. Et brudd på motstanden ved 1051 DKK, og ut fra den svakt stigende sekundærtrenden vil kunne føre til at kursen stiger opp mot gjennomsnittslinjen ved 1200 DKK. Over dette er det lite motstand før taket av trendkanalen på oversiden av 1350 DKK.

Ørsted

Multipler*

 • P/E: 29,00
 • P/B: 5,39
 • P/S: 11,82

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q1: 29.04.21
 • Kvartalsrapport Q2: 12.08.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 09.04.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

five × 4 =