Teknisk analyse av Alibaba - 120421 kursmål anbefaling tips
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Alibaba – 120421

Alibaba aksjen har blitt presset ned av handelskrig, bot for monopolvirksomhet og økte renter. Det har nå blitt satt en høyere bunn, noe som er et positivt signal. Les mer i vår tekniske analyse av Alibaba aksjen.

Middelslang kursutvikling

Alibaba aksjen hadde en sterk oppgang frem til slutten av oktober 2020. Nedgangen fra denne toppen førte til at det ble dannet en fallende trendkanal, men som vi kan se ble det satt en lav bunn i slutten av desember. I ettertid har det blitt satt en ny bunn i mars på et høyere nivå, noe som er et positivt signal. Ennå er ikke den fallende trendkanalen brutt, men vi kan se at aksjekursen hadde et godt momentum når den brøt gjennom gjennomsnittslinjen i trendkanalen. Holder dette vil det kunne føre til et brudd på den fallende trenden.

MACD har siden bunnen i mars gitt blandede signaler, noe som kan tyde på at det kan lønne seg å ikke kaste seg på toget i frykt for å miste oppgang. Ser vi på RSI viser denne indikatoren fin styrke ved at det har blitt plassert høyere bunner.

Det finnes formasjoner som kan hjelpe deg med å finne bunner og topper. Les om vendeformasjoner.

Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

Kortsiktig kursutvikling alibaba 9988 aksjen baba tips 120421
Charts fra TradingView.

På kort sikt kan vi se at det er den fallende trendkanalen som er gjeldende. Vi kan også se at det flytende gjennomsnittene på 20 og 100 perioder har gitt et salgssignal. Dette signalet får vi når det korte gjennomsnittet bryter ned gjennom det lange gjennomsnittet i et death cross. Det korte gjennomsnittet, den grønne linjen, har tidligere vært en viktig støtte og motstand for aksjekursen. Nå har kursen til Alibaba aksjen brutt opp gjennom dette, noe som kan være et tidlig tegn på at trenden er i ferd med å snu.

Aksjekursen har tidligere testet taket i trendkanalen. Dette kan bety at dette er et viktig motstandsnivå som må brytes før vi kan si noe sikkert om at aksjekursen har fått et trendskifte. I første omgang trenger vi også et etablert brudd på den tekniske motstanden ved 232,40 HKD. Over dette har vi motstand fra det lange gjennomsnittet, og taket i trendkanalen.

Alibaba

Multipler*

 • P/E: 28,25
 • P/B: 4,54
 • P/S: 6,92

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q4: 21.05.21
 • Årsrapport: 09.07.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 12.04.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

12 − 10 =