Teknisk analyse av Baidu - 120421 kursmål anbefaling aksjetips
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Baidu – 120421

Baidu aksjen har korrigert kraftig etter at den toppet ut i februar. Er den nye lavere kursen et godt kjøpsnivå? Les mer om kursutviklingen i vår tekniske analyse av Baidu aksjen.

Middelslang kursutvikling

Fra desember og frem til februar bevegde Baidu aksjen seg innenfor en raskt stigende trend. Dette trendskiftet ble varslet med en negativ divergens mellom aksjekursen og RSI, og vendeformasjonen dobbel topp. Etter dette har aksjekursen beveget seg innenfor en fallende trend. På den positive siden kan vi nå se at RSI har dannet lavere topper som samsvarer med toppene i aksjekursen, og dermed er den negative divergensen borte.

Den tekniske indikatoren MACD var tidlig ute med å gi et salgssignal ved at det korte gjennomsnittet brøt ned under det lange gjennomsnittet. I mars fikk vi igjen nye salgssignaler fra MACD ved at både det korte og det lange gjennomsnittet brøt ned under 0-linjen. Vi kan nå se at begge gjennomsnittene peker oppover, og at vi faktisk har fått et kjøpssignal ved at det korte gjennomsnittet har brutt opp gjennom det lange gjennomsnittet.

Som nevnt har det vært en negativ divergens mellom RSI og aksjekursen, men at denne nå er tatt bort. Vi kan også se at RSI har brutt opp gjennom motstanden som har kommet fra de lavere toppene i RSI chartet. RSI ser ut til å peke nedover igjen, noe som kan være et signal om lite styrke i kursoppgangen vi har hatt siden slutten av mars. Dette kan være et tegn på at vi ikke bør vektlegge kjøpssignalet fra MACD for tungt.

Usikker på om aksjekursen er i en topp? Les mer om trendskifter.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

Kortsiktig kursutvikling bidu baidu aksjen 120421 tips anbefaling
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se hvordan trenden peker nedover for Baidu aksjen. Gulvet i trenden har blitt testet to ganger, og vi kan også se hvordan viktige støttenivåer har blitt testet. Aksjen brukte også en forholdsvis lang periode på å teste støtte og motstand fra det korte flytende gjennomsnittet på 20 dager. Dette holdt ikke, noe som førte til at kursen til Baidu aksjen raskt falt ned på støtten fra det lange gjennomsnittet på 100 dager.

Ser vi på de flytende gjennomsnittene viser disse at den underliggende trenden fortsatt er positiv, men at aksjekursen nå er under det korte gjennomsnittet er et klart tegn på svakhet i kursutviklingen. Slik vi ser det er det stor sannsynlighet for at støtten i det lange gjennomsnittet skal testes igjen. Vi vil ikke kalle denne potensielle testen en kjøpsmulighet, til tross for at det lange gjennomsnittet er i et område med sterk teknisk støtte. Siden kursen er inne i en fallende trendkanalen vil det være viktig å få et brudd på denne før man begynner å posisjonere seg for en opptur.

Baidu

Multipler*

 • P/E: 23,16
 • P/B: 2,63
 • P/S: 3,72

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q1: 18.05.21
 • Kvartalsrapport Q2: 13.08.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 12.04.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *