Teknisk analyse av Chevron - 120421 kursmål anbefaling tips
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Chevron – 120421

Chevron aksjen er i ferd med å danne en teknisk formasjon som kan gi utslag opp eller ned. Les mer i vår tekniske analyse av Chevron aksjen for å se kursutviklingen.

Middelslang kursutvikling

Trenden til Chevron aksjen har vært stigende siden slutten av oktober, men nå har det utviklet seg noe som enten kan bli en dobbel topp eller en triangelformasjon. Før vi kan slå fast hvilken formasjonen dette er trenger vi enten et brudd på støtten eller motstanden i formasjonen. Uansett, kursen har dannet en lavere topp, samtidig som kursen nærmer seg gulvet i trendkanalen etter å ha testet støtte/motstand i gjennomsnittslinjen. Dermed kan den være svakt oversolgt.

MACD gav et salgssignal i midten av mars, og vi er nå nære ved å få et nytt salgssignal om det korte gjennomsnittet bryter ned gjennom 0-linjen. Etter det korte kommer også det lange gjennomsnittet som er i ferd med å bryte 0-linjen. Fra tidligere kursutvikling har vi sett at dette kan føre til et kortsiktig fall i kursen. RSI har dannet høyere bunner, men er nå i ferd med å bryte denne støtten. Dette blir i så fall et nytt salgssignal.

Betaler du for mye kurtasje? Finn billigste aksjehandel på nett.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

Kortsiktig kursutvikling 120421 cvx tips anbefalinger
Charts fra TradingView.

Ser vi på det kortsiktige chartet for Chevrons kursutvikling ser formasjonen mer ut til å bli en triangelformasjon. Noe annet vi kan se i perioden denne har blitt dannet er at volumet har blitt lavere, noe som kan bety at mange investorer og tradere sitter på sidelinjen og venter på et brudd. Dette kan føre til et stort kjøpspress som kan løfte kursen om vi får brudd på motstanden, eller et stort salgspress dersom vi får brudd på støtten. Samtidig er det verdt å merke seg at kursen til Chevron aksjen nå tester støtten i det korte gjennomsnittet på 20 dager. Fremover er det altså støtte og motstand som blir viktig å følge med på. Samtidig er det viktig at vi får en bedring i de tekniske indikatorene for å få en lengre oppgang i kursen.

Chevron Corp

Multipler*

 • P/E: -34,33
 • P/B: 1,50
 • P/S: 2,10

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q1: 30.04.21
 • Generalforsamling: 26.05.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 12.04.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *