Teknisk analyse av Tencent - 120421 kursmål anbefaling tips
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Tencent – 120421

Tencent aksjen tester støtten i trendgulvet. Det kan bety at dette er en god kjøpsanledning. Les mer om hva du bør følge med på i vår tekniske analyse av Tencent aksjen.

Middelslang kursutvikling

Aksjekursen til Tencent er inne i en stigende trend som strekker seg tilbake til november 2019. Den siste tiden har vi sett økt volatilitet innenfor trenden. Etter å ha testet motstanden i trendtaket og gjort et brudd på dette har aksjekursen nå falt tilbake og tester støtten i trendgulvet. I tillegg til trendgulvet har også aksjekursen en teknisk støtte i dette området ved 605 HKD. Normalt vil test av tekniske støtter være en god anledning til å kjøpe aksjer. Men, det er signaler som tyder på at forsiktighet kan være riktig her.

MACD har gitt et kjøpssignal ved at det korte gjennomsnittet har brutt opp over det lange gjennomsnittet. Dette er positivt for Tencent aksjen, men vi kan se at stigningstakten på det korte gjennomsnittet avtar. Ser vi på RSI kan vi se at det har blitt dannet høyere bunner, men samtidig har det blitt dannet lavere topper. Disse toppene gir en motstand til RSI, og som vi kan se har indikatoren reagert ned fra denne. Et brudd på denne motstanden i RSI chartet vil kunne være et godt kjøpssignal.

Vil du lage dine egne tekniske analyser? Da trenger du et teknisk analyse verktøy.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

Kortsiktig kursutvikling 120421 tips aksjer tencent
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling for Tencent aksjen kan vi se hvordan kursen presses ned av motstanden fra taket i fallende sekundærtrenden samtidig som kursen holdes oppe at gulvet i den lange stigende trendkanalen. Slik vi ser det kan dette føre til store kursutslag når enten støtten eller motstanden gir etter. Får vi et brudd på motstanden i den fallende trendkanalen er det det korte gjennomsnittet på 20 dager som er første motstand. Dette er i dag ved 645 HKD. Over dette har vi neste motstand ved 691 HKD, hvor vi også har gjennomsnittslinjen i trendkanalen. Teknisk støtte har vi ved 605 HKD, og fra det flytende gjennomsnittet som i dag er ved 585 HKD.

Det er blandede signaler fra Tencent aksjen, noe som gjør at forsiktighet kan være fornuftig. Det kan komme store kursutslag, noe som kan føre til at stop/loss ikke fungerer som ønsket på grunn av slippage. Slik vi ser det bør vi først få et brudd på den fallende sekundærtrenden før man begynner å vurdere kjøp av Tencent aksjen.

Tencent

Multipler*

 • P/E: 32,82
 • P/B: 8,88
 • P/S: 10,74

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q1: 11.05.21
 • Kvartalsrapport Q2: 10.08.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 12.04.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *