Teknisk analyse av Xiaomi - 120421 kursmål anbefaling tips
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Xiaomi – 120421

Xiaomi aksjen har etablert en fallende trend, men samtidig har den mange viktige støttenivåer under seg. Les mer om kursutviklingen i vår tekniske analyse av Xiaomi aksjen.

Middelslang kursutvikling

Xiaomi aksjekurs beveget seg lenge innenfor en stigende trendkanal, men etter at den prøvde å bryte motstanden i trendtaket reagerte den tilbake, og har nå etablert en fallende trend. Innenfor denne nye fallende trendkanalen er det først og fremst gjennomsnittslinjen som har vist seg som et viktig støtte- og motstandsnivå, men kursen er volatil og har også testet trendtak og trendgulv. Kursen har nylig testet motstand i trendtaket og er på vei ned fra denne. Det kan tyde på at aksjen er overkjøpt.

MACD gav tidlig et salgssignal etter at kursen toppet ut, og den lengre tendensen er fortsatt negativ i denne tekniske indikatoren til tross for at den gav et kjøpssignal i midten av mars. Det korte gjennomsnittet har begynt å flate ut og beveger seg nå bort fra 0-linjen, noe som er et svakhetstegn. RSI viser også svak utvikling ved at det har blitt etablert lavere topper og en motstand fra disse.

Vil du lære å bruke tekniske indikatorer? Følg vårt kurs i teknisk analyse for viderekomne.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

Kortsiktig kursutvikling 1810 xiaomi ticker aksje 120421
Charts fra TradingView.

Ser vi på den kortsiktige kursutviklingen til Xiaomi aksjen kan vi se hvordan kursen har testet støtte og motstand i det korte flytende gjennomsnittet på 20 dager og gjennomsnittslinjen i trendkanalen. Aksjekursen er nå under dette korte flytende gjennomsnittet etter å ha testet motstanden i trendtaket og ved 26,60 HKD. Dermed er det sannsynlig at vi får en test av støtten ved 23,95 HKD og gjennomsnittslinjen i trendkanalen hvor vi også finner det lange flytende gjennomsnittet på 100 dager. Normalt kunne dette vært en god kjøpsanledning siden dette er viktige støttenivåer, men siden den fallende trenden er intakt er det muligheter for ytterligere fall i kursen.

Slik vi ser det får vi først et kjøpssignal når vi har fått en bedring i de tekniske indikatorene. Altså må RSI bryte motstanden fra de lavere toppene. MACD må også klare å få kjøpssignal ved at gjennomsnittene krysser 0-linjen. Et bedre kjøpssignal vil være et etablert brudd på den fallende trenden. Dette vil kunne åpne for at aksjekursen beveger seg opp mot motstanden ved 28,80 HKD og ved 31,90 HKD. Over dette er det lite motstand før tidligere topp ved 35,90 HKD.

Xiaomi

Multipler*

 • P/E: 39,32
 • P/B: 5,61
 • P/S: 2,17

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q1: NA
 • Årsrapport: NA
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 12.04.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *