Teknisk analyse av AT&T - 130421 kursmål anbefaling tips
Tekniske analyser

Teknisk analyse av AT&T – 130421

AT&T er et av selskapene som ikke har hentet inn fallet fra mars når corona pandemien slo inn i markedet. Kan den lave kursen gjøre dette til et godt kjøp? Les mer i vår teknisk analyse av AT&T aksjen.

Middelslang kursutvikling

23. mars 2020 bunnet aksjekursen til AT&T ut på $26,77 etter at corona senket børsene. I tiden etter dette har det blitt dannet en ny bunn ved $26,50, mens kursen i dag er på $29,96. Regrensenstrenden for denne perioden er svakt fallende, og det har blitt dannet flere tekniske støtter og motstander som har blitt testet flere ganger. Aksjen har utbetalt fire utbytter i løpet av det siste året, og yielden ligger nå på 7,23 %, noe som er høyt. Likevel er det viktig å huske på at selskapet tok et tap i Q4, så det er ikke gitt at yielden kommer til å ligge på dette nivået fremover.

MACD har nettopp gitt et salgssignal ved at det korte gjennomsnittet har brutt ned gjennom det lange gjennomsnittet. På kort sikt kan dette sette et press på kursen. Ser vi på RSI har det blitt dannet lavere topper, og at RSI er på vei ned fra denne motstanden. Dette bekrefter salgssignalet fra MACD. Vi kan også se at det har blitt dannet høyere bunner i RSI chartet, og denne støtten er fortsatt intakt, noe som er positivt.

Foretrekker du aksjer som betaler ut utbytter? Les om aksjer med månedlig utbytte.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

Kortsiktig kursutvikling ticker t at&t aksje 130421
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling er det først og fremst kjøpssignalet fra de flytende gjennomsnittene som står ut. Ofte vil flytende gjennomsnitt gi mange falske signaler når en aksjekurs beveger seg tilnærmet flatt, men dette er faktisk det første kjøpssignalet for AT&T aksjen disse gir siden vi fikk et salgssignal fra dem i midten av mars. Det kan tyde på at dette er et viktig signal for fremtidig kursutvikling. I chartet kan vi også se at aksjekursen har testet støtte og motstand i de flytende gjennomsnittene på 20 og 100 dager.

Aksjekursen har reagert ned fra den tekniske motstanden i trendtaket etter å ha testet denne. Aksjekursen beveger seg nå rett på oversiden av de flytende gjennomsnittene, og det er sannsynlig at disse skal testes videre. For at kjøpssignalet skal holde er blir det viktig at denne støtten holder. Det blir også viktig at vi får en bedring i de tekniske indikatorene, og da spesielt MACD.

AT&T

Multipler*

 • P/E: -39,55
 • P/B: 1,32
 • P/S: 1,24

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q1: 22.04.21
 • Generalforsamling: 30.04.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 13.04.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *