Teknisk analyse av Qualcomm - 130421 kursmål anbefaling tips
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Qualcomm – 130421

Siden forrige tekniske analyse av QCOM aksjen har vi fått et brudd på den fallende trenden. Det er etablert en stigende trend, men vil den vare? Les mer i vår tekniske analyse av Qualcomm aksjen.

Middelslang kursutvikling

Det ser ut til at den negative divergensen mellom aksjekurs og RSI nå er tatt ut. Kursen til Qualcomm aksjen bunnet ut i området rundt den tekniske støtten ved $129,88, og denne har blitt testet som både støtte og motstand. Det har blitt etablert en kort stigende trend, og i denne trenden har gulvet blitt testet. Nå ser det ut til at aksjekursen blir stoppet av den tekniske motstanden rundt $142,44.

MACD gav et kjøpssignal i midten av mars når aksjekursen bunnet ut, og vi har nylig fått et nytt kjøpssignal etter at det korte gjennomsnittet beveget seg over 0-linjen. Vi kan se at det lange gjennomsnittet også beveger seg mot 0-linjen, men det er ikke gitt at vi får dette kjøpssignalet. Det korte gjennomsnittet har nemlig begynt å flate ut. RSI har trendet oppover sammen med aksjekursen, men viser nå svakhet ved at også denne peker nedover.

Vet du hvordan teknisk støtte og motstand fungerer? Lær om markedspsykologi i vårt teknisk analysekurs.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

Kortsiktig kursutvikling qcom ticker qualcomm 130421
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling i Qualcomm aksjen kan vi se hvordan det lange flytende gjennomsnittet på 100 dager har spilt en viktig rolle i hvor aksjekursen fant bunnen. I dette gjennomsnittet er det først og fremst støtten som har blitt testet, men kursen til Qualcomm aksjen har også testet motstanden i gjennomsnittet fra undersiden. På vei oppover har aksjekursen også testet støtten i det korte gjennomsnittet på 20 dager. Her kan vi også legge merke til at det korte gjennomsnittet beveger seg oppover fra det lange gjennomsnittet, noe som viser at det fortsatt kan være momentum i den stigende trenden.

Vi kan ikke utelukke at det blir en ny test av den tekniske støtten i det lange gjennomsnittet på 100 dager siden vi har en svak tendens i de tekniske indikatorene RSI og MACD. Fremover blir det nok derfor viktig å følge med på utviklingen av disse. Videre vil det også være viktig at den tekniske støtten i trendgulvet til den stigende trenden holder.

Qualcomm

Multipler*

 • P/E: 23,49
 • P/B: 21,16
 • P/S: 5,85

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q2: 29.04.21
 • Kvartalsrapport Q3: 29.07.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 13.04.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *