Teknisk analyse av Boeing - 140421 kursmål anbefaling tips
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Boeing – 140421

Det er ennå en del igjen før Boeing aksjen har hentet seg inn igjen etter fallet fra corona pandemien. Men, når er det dannet en formasjon som kan gi større bevegelser. Les mer i vår tekniske analyse av Boeing aksjen.

Middelslang kursutvikling

I chartet for mellomlang kursutvikling kan vi se hvordan aksjekursen til Boeing har trendet oppover siden slutten av oktober. Innenfor denne trendkanalen har gulvet så vidt blitt testet, mens taket har blitt testet to ganger. Viktigst er gjennomsnittslinjen som har blitt testet som både støtte og motstand. Fra forrige topper har det blitt dannet teknisk støtte ved $197,77 og $230,50. Siden midten av mars har det blitt dannet lavere topper, samtidig som testingen av gjennomsnittslinjen har hjulpet til med å danne høyere bunner. Tilsammen danner dette en symmetrisk triangelformasjon.

MACD gav et salgssignal i midten av mars når det korte gjennomsnittet brøt ned gjennom det lange gjennomsnittet. Den tekniske indikatoren RSI viser derimot styrke etter å ha testet støtten fra de høyere bunnene som er dannet den siste tiden. Akkurat dette er tvetydige signaler, noe som skaper usikkerhet.

Vil du gjøre handler på kort sikt? Følg vår kurs i daytrading for nybegynnere.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

Kortsiktig kursutvikling ba boeing aksje 140421
Charts fra TradingView.

Med candlesticks kan vi se hvordan aksjekursen testet den tekniske støtten fra de flytende gjennomsnittene på 20 og 100 dager, og ved $197,77 før kursen vendte opp. På vei opp ble motstanden ved $230,50 testet, før kursen til Boeing aksjen satte fart mot taket i trendkanalen. Her ble motstanden for sterk, noe som førte til at aksjekursen reagerte ned. Igjen ble støtten fra det korte gjennomsnittet og fra gjennomsnittslinjen testet. Med en lavere topp og en høyere bunn har vi nå en symmetrisk triangelformasjon. Dette er en teknisk formasjon som ikke angir hvilken retning kursen kommer til å gå i, og derfor er vi avhengig av å få et etablert brudd på denne før vi kan si noe om videre kursutvikling.

Fremover blir det derfor viktig å følge med på støtte og motstand i triangelformasjonen. Det er mulig at vi kan få tidlige signaler fra RSI og MACD, derfor bør du også holde øye med disse. Et brudd opp vil i første omgang signalisere et kursløft opp mot tidligere topp hvor vi har en motstand ved $274,15. Et brudd ned vil derimot signalisere en ny test at det korte gjennomsnittet eller den tekniske støtten ved $230,50.

Boeing

Multipler*

 • P/E: -12,20
 • P/B: -8,05
 • P/S: 2,54

Selskapshendelser

 • Generalforsamling: 20.04.21
 • Kvartalsrapport Q1: 29.04.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 14.04.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *