Teknisk analyse av Nikola - 140421 kursmål anbefaling tips
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Nikola – 140421

Rapport fra Hindenburg Research og salg av aksjer fra Trevor Milton har tynget aksjekursen til Nikola Corporation. Les mer i vår tekniske analyse av Nikola Corporation aksjen.

Middelslang kursutvikling

I mesteparten av det siste året har kursutviklingen til Nikola aksjen vært sørgelig for investorene. Fra toppen i juni trendet kursen i en bratt trendkanal. Denne er nå byttet ut med en ny fallende trendkanal som har noe lavere falltakt. I denne siste fallende trenden har gjennomsnittslinje, gulv og tak blitt testet flere ganger, og kursen har også blitt presset ned under den tekniske støtten ved $14,80. Under dette nivået er det lite støtte igjen.

Utviklingen i MACD viser også den fallende tendensen, men det kan være verdt å merke seg at bunnene i MACD blir satt på stadig høyere nivåer. Dette kan være et signal om at kursen er i ferd med å bunne ut. I chartet for RSI kan vi se at det har blitt dannet lavere topper, noe som danner en motstand i chartet. For å få en bedring her trenger vi høyere bunner og et brudd på denne motstanden.

Vil du investere, men er usikker på hvilke aksjer du skal kjøpe? Se meglerhusenes aksjetips.

Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

Kortsiktig kursutvikling nkla nikola corporation 140421
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi bedre se hvordan taket i trendkanalene har blitt testet flere ganger. Disse kursoppgangene har kommet på høyt volum, men så har kursen blitt presset ned igjen. Dette viser hvor viktig det kan være å vente på et etablert brudd før en investerer i en aksje som tester motstanden i taket av en fallende trend. Både det korte og det lange flytende gjennomsnittet har fungert som tekniske støtte og motstand i denne perioden, og siden det korte gjennomsnittet er under det lange bekrefter disse også den fallende trenden.

Å investere i Nikola Corporation aksjen fremstår som å prøve å fange en fallende kniv. Den fallende trenden er bekreftet av flere tekniske indikatorer. Fremover blir det viktig at aksjen får dannet en solid støtte som kan bli en bunn og at vi får en bedring i de tekniske indikatorene. Det er også viktig at det kommer et etablert brudd på den fallende trenden før vi har interesse av å investere i aksjen.

Nikola Corporation

Multipler*

 • P/E: -12,75
 • P/B: 4,77
 • P/S: 130890,23

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q1: 17.05.21
 • Kvartalsrapport Q3: 09.11.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 14.04.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

19 − 13 =