Teknisk analyse av Starbucks - 140421 sbux aksjetips kursmål anbefaling tips
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Starbucks – 140421

Aksjekursen til SBUX og den tekniske indikatoren RSI har brutt gjennom motstand. Vil det føre til videre oppgang? Les mer i vår tekniske analyse av Starbucks aksjen.

Middelslang kursutvikling

Starbucks aksjen beveger seg innenfor en lengre stigende trend, og etter at den testet taket i trendkanalen i desember falt kursen tilbake mot gulvet i trendkanalen. Det har nå blitt testet i fire omgangen, noe som viser styrken i trenden. Nylig brøt aksjen opp gjennom gjennomsnittslinjen i trendkanalen. Siden dette er en sterk støtte/motstand er det derfor muligheter for at kursen nå skal teste taket i trendkanalen fremover.

Det har vært den del støy i den tekniske indikatoren MACD i perioden fra februar til mars, hvor det korte gjennomsnittet brøt ned gjennom det lange gjennomsnittet. Dette er et salgssignal, men varigheten på disse har vært veldig kort, samtidig har vi ikke fått nye brudd på 0-linjen. Nå peker også både det korte og det lange gjennomsnittet oppover, noe som er positivt. RSI har dannet en negativ divergens med aksjekursen, men har nå brutt opp gjennom motstanden. Dette er et tegn på styrke i kursbevegelsen.

Betaler du for mye kurtasje? Se hvor du kan få billigste aksjehandel på nett.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

Kortsiktig kursutvikling sbux starbucks 140421
Charts fra TradingView.

På kort sikt kan vi se hvordan aksjekursen har testet støtte og motstand i det flytende gjennomsnittet på 20 dager. I de tilfellene kursen til Starbucks aksjen har brutt ned gjennom dette har det blitt stoppet opp av gulvet i trendkanalen. Det har blitt dannet flere tekniske støtter den siste tiden, og disse begrenser nedsiden på kort sikt. Siden kursen har brutt opp gjennom gjennomsnittslinjen er den eneste motstanden på oppsiden taket i trendkanalen.

Begge de tekniske indikatorene MACD og RSI viser sterk utvikling. Dette bygger under at det kan være muligheter for en test av trendtaket på kort sikt. På nedsiden er det teknisk støtte i gjennomsnittslinjen og ved $111,34. Å følge med på indikatorene og disse støttenivåene kan nok være viktig fremover.

Starbucks

Multipler*

 • P/E: 207,29
 • P/B: -17,17
 • P/S: 5,86

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q2: 28.04.21
 • Kvartalsrapport Q3: 28.07.21
 • Utbytte: 12.05.21 $0,45

*Data fra TradingView pr 14.04.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *