Teknisk analyse av ViacomCBS - 140421 kursmål anbefaling tips
Tekniske analyser

Teknisk analyse av ViacomCBS – 140421

ViacomCBS har fått mye oppmerksomhet etter at hedgefondet Archegos Capital Management gikk over ende. Tvangssalget knakk kursen til ViacomCBS aksjen. Kjøpsmulighet? Les mer i teknisk analyse av ViacomCBS aksjen.

Middelslang kursutvikling

Ofte blir det sagt at fall i aksjekurs som ikke kan tilskrives endring i selskapet eller i markedet selskapet operer i er en god kjøpsmulighet. ViacomCBS aksjen har lenge vært inne i en stigende trend. På toppen er det strengt tatt en dobbel topp formasjon som er en kjent vendeformasjon. På vei ned har det vært lite tekniske støtter for kursen, men vi kan se hvordan nivåene rundt $46,86 og $40,20 har blitt testet.

Ser vi på de tekniske indikatorene MACD og RSI viser disse en sterk utvikling i tiden før kursfallet. Men, naturlig nok satte det store fallet en stopper for dette. RSI beveger seg tilnærmet flatt på et nivå som kan tyde på at aksjen er oversalgt. I MACD kan vi se at falltakten til det korte gjennomsnittet er avtagende, og at det korte gjennomsnittet er i ferd med å nærme seg det lange gjennomsnittet. På sikt kan dette bli et kjøpssignal.

Vil du vite hvordan multipler kan brukes til vurdering av aksjekurs? Følg vårt kurs i relativ verdivurdering.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

Kortsiktig kursutvikling viac viacom viacomcbs 140421
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling for ViacomCBS aksjen kan vi se hvordan det korte flytende gjennomsnittet på 20 dager bremset opp fallet for en kort periode. Men, det som kan se ut som en bunn kom først i møte med det lange flytende gjennomsnittet på 100 dager. Vi kan også se at aksjekursen nå tester den tekniske støtten ved $40,20. Det er også verdt å merke seg at volumet er avtagende og snart tilbake på normale nivåer. Det kan tyde på at panikksalget nærmer seg slutten.

Ennå er det nok for tidlig å hevde at ViacomCBS aksjen har dannet en bunn og at den ikke kommer til å falle mer. Den tekniske indikatoren RSI kan tyde på at vi er nær et nivå som kan bli en bunn, men ennå mangler det et kjøpssignal fra MACD. Videre vil det være viktig at støtten ved $40,20 holder. Dette sammen med en vendeformasjon eller andre tekniske formasjon som kan signalisere oppgang kan være gode kjøpssignaler for ViacomCBS aksjen.

ViacomCBS

Multipler*

 • P/E: 10,33
 • P/B: 1,63
 • P/S: 0,96

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q1: 06.05.21
 • Generalforsamling: 25.05.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 14.04.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *