Teknisk analyse av Volkswagen - 140421 kursmål anbefaling tips
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Volkswagen – 140421

Etter nyheten om at Volkswagen skal satse mer på EV og produksjon av batterier fikk aksjekursen seg et løft. Er det for sent å kjøpe seg inn nå, eller skal kursen videre opp? Les mer i vår tekniske analyse av Volkswagen aksjen.

Middelslang kursutvikling

Fra mars til januar var Volkswagen aksjen inne i en stigende trend, men etter nyheter om økt satsing på EV og batteri produksjon ble det fart på aksjen. Det kan vi se fra den fine trenden aksjen har vært inne i siden midten av februar. I midten av mars møtte kursen motstand i taket av trendkanalen, og i tiden etter dette har stigningstakten avtatt. Likevel er aksjen fortsatt inne i den stigende trendkanalen. Siden aksjen reagerte tilbake har det blitt etablert en støtte ved €219,40. Det har også blitt dannet høyere topper i aksjekursen.

Macd har gitt et salgssignal, og det på et forholdsvis høyt nivå. Faktisk har ikke MACD vært på et høyere nivå enn dette de siste 10 årene. Dette kan dermed gi god grunn til uro. Videre ser vi at det har blitt dannet lavere topper i RSI den siste tiden, dette sammen med høyere topper i aksjekursen er en negativ divergens som ofte er et signal om økt volatilitet fremover. For at denne skal bli avkreftet er det viktig at støtten holder, og at RSI bryter opp gjennom motstanden fra de lavere toppene.

Lurer du på hvilke risiko som er forbundet med belåning? Les mer om giring og aksjer.

Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

Kortsiktig kursutvikling vow3 aksjen volkswagen 140421
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling for Volkswagen aksjen kan vi se hvordan taket i trendkanalen ble testet grundig. Det samme kan sies om den tekniske støtten ved €219,40. Det har kommet et brudd på gjennomsnittslinjen, og sammen med salgssignal fra MACD og en divergens er det derfor sannsynlig at støtten i trendgulvet skal testes. Under dette er det lite støtte fra annet enn det korte gjennomsnittet på 20 dager og rundt €200 hvor det er en teknisk og psykologisk støtte.

Med en divergens mellom aksjekurs og RSI blir det viktig å følge med på utviklingen av denne fremover. Videre blir det også viktig å følge med på den tekniske støttene. Kjøpssignal kan slik vi ser det først og fremst komme fra de tekniske indikatorene MACD eller RSI i forbindelse med test av tekniske støtter.

Volkswagen

Multipler*

 • P/E: 14,04
 • P/B: 1,05
 • P/S: 0,53

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q1: 29.04.21
 • Kvartalsrapport Q2: 30.07.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 14.04.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

five × four =