Teknisk analyse av Berkshire Hathaway - 150421 kursmål anbefaling tips
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Berkshire Hathaway – 150421

Berkshire Hathaway aksjen har brutt opp gjennom en teknisk motstand og er i all time high. Vil kursen falle tilbake eller skal vi videre opp? Les mer i vår tekniske analyse av Berkshire Hathaway aksjen.

Middelslang kursutvikling

Aksjekursen til Berkshire Hathaway er inne i en mellomlang stigende trendkanal. Innenfor trendkanalen har kursen beveget seg i noe som kan minne om trappetrinn, og forrige topp har vært en viktig teknisk støtte i denne utviklingen. Tak og gulv i trendkanalen har sammen med gjennomsnittslinjen i trendkanalen også vært viktige for teknisk støtte og motstand for aksjekursen. Gulvet i trendkanalen har ikke vært testet siden slutten av januar, mens taket ble testet i mars.

MACD gav et kjøpssignal i november og har holdt seg positiv siden, selv om det har kommet enkelte salgssignal. Indikatoren har ikke brutt 0-linjen noe som viser styrken i trenden. I samme periode har også RSI vist en positiv utvikling og dannet høyere bunner. Men, samtidig som det har blitt dannet høyere topper i aksjekursen siden november har det også blitt dannet lavere topper i RSI. Dermed har vi en bear divergens som kan være et signal om økt volatilitet.

Vil du øke eksponeringen? Les alt du må vite om giring og aksjer.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

Kortsiktig kursutvikling brk.b berkshrire hathaway
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling i Berkshire Hathaway aksjen kan vi se hvordan det korte flytende gjennomsnittet på 20 dager har fungert som en viktig teknisk støtte og motstand. I november brøt aksjen gjennom motstanden fra 20 dagerssnittet og det ble dannet et gap. I tiden etter kan vi se at kursen flere ganger har testet støtten fra det korte flytende gjennomsnittet. Aksjen har nå brutt opp motstanden fra forrige topp, noe som fører til at det kun er taket i trendkanalen som er motstand for aksjen.

I tiden fremover vil RSI være viktig å følge med på. Et brudd opp gjennom motstanden vil avkrefte den negative divergensen, mens en reaksjon ned fra motstanden øker sannsynligheten for at det kan bli volatilt fremover. Skjer det siste vil støtten ved $263,99, gjennomsnittslinjen i trendkanalen og det korte gjennomsnittet bli testet. I først omgang kan fall i kursen være en mulighet for å kjøpe aksjen siden den på lag sikt fortsatt er inne i en stigende trendkanal.

Berkshire Hathaway

Multipler*

 • P/E: 14,50
 • P/B: 1,40
 • P/S: 2,52

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q1: 30.04.21
 • Generalforsamling: 01.05.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 15.04.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *