Teknisk analyse av Nio - 150421 kursmål anbefaling tips 1
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Nio – 150421

Det har blitt dannet en triangelformasjon i chartet til Nio aksjekursen, og brudd på denne kan gi store bevegelser. Les mer i vår tekniske analyse av NIO aksjen.

Middelslang kursutvikling

Som vi har nevnt i tidligere analyser av Nio har vi fått et brudd ut av den lange stigende trenden, og nå beveger aksjekursen seg innenfor en fallende trendkanal. Innenfor trendkanalen har det naturlig nok blitt dannet lavere topper, men samtidig har vi også fått bunner på en vannrett linje. Til sammen gir dette oss en triangelformasjon. Kurspotensialet fra denne formasjonen tilsvarer den største avstanden mellom den tekniske støtten eller gulvet og den tekniske motstanden eller taket i formasjonen.

Den tekniske indikatoren MACD har gitt et kjøpssignal, men dette har ikke vært nok til å løfte kursen. Ser vi på RSI viser denne fallende topper som har dannet en motstand. Indikatoren peker også ned, noe som bekrefter den negative tendensen i aksjekursen til Nio.

Vil du lære mer om tekniske formasjoner? Følg vårt kurs i tekniske analyse for viderekomne.

Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

Kortsiktig kursutvikling nio 150421
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se at det har blitt dannet lavere topper og at bunnene er satt ved den tekniske støtten fra det lange flytende gjennomsnittet på 100 dager og fra den tekniske støtten ved $35,21. Altså er dette et viktig støttenivå for kursen til Nio. Siden dette er en fallende triangelformasjon signaliserer denne at vi kan vente oss et fall dersom vi får et etablert brudd på støtten. Som nevnt er potensialet fra formasjonen avstanden mellom støtten og motstanden, noe som betyr at formasjonen signaliserer et potensielt fall på rundt $10. Det betyr et kursmål rundt $25 for Nio aksjen.

På grunn av denne fallende triangelformasjonen har vi altså ikke noe signal om å kjøpe Nio aksjer på kort sikt. Før det blir aktuelt må vi enten ha tatt ut potensialet på nedsiden eller få et brudd opp av motstanden, og videre et etablert brudd på den fallende trendkanalen. Enn så lenge er det altså best å følge kursutviklingen i Nio aksjen fra sidelinjen og vente på eventuelle kjøpssignaler frem i tid.

Nio

Multipler*

 • P/E: -51,29
 • P/B: 13,18
 • P/S: 18,83

Selskapshendelser

 • Årsrapport: 15.04.21
 • Kvartalsrapport Q1: 28.05.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 15.04.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

twenty + 5 =