Teknisk analyse av Amazon - 210421 amzn kursmål anbefaling tips
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Amazon – 210421

Aksjekursen til Amazon har testet motstanden i trendkanalen, men vi har ikke fått et brudd. Det vi derimot har fått er en dobbel topp. Les mer i vår tekniske analyse av Amazon aksjen.

Middelslang kursutvikling

I forrige analyse av Amazon aksjen lå kursen rundt $3220. Vi fikk positive signaler fra RSI og MACD, men anså ingen grunn til å kjøpe aksjen på grunn av den korte avstanden til motstanden ved $3401,08. Aksjekursen har nå beveget seg videre opp i trading rangen og testet denne motstanden, men vi har ikke fått et brudd på denne. Dermed er trading rangen intakt. Vi har fått en dobbel topp og siden dette er en vendeformasjon kan det tyde på at kursen skal ned på kort sikt.

MACD var i ferd med å gi kjøpssignaler ved at gjennomsnittene kunne bryte opp over 0-linjen, og disse fikk vi. Nå har derimot det korte gjennomsnittet begynt å fall og er nær det lange gjennomsnittet. Krysser det korte gjennomsnittet ned under det lange vil det dette være et salgssignal. RSI brøt ut av motstanden fra de lavere toppene, men har nå falt tilbake under denne. RSI er også i ferd med å bryte ned gjennom støtten fra de høyere bunnene som har blitt etablert siste tiden.

Har du investert i Amazon aksjen? Lær mer om vekstaksjer.

Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

Kortsiktig kursutvikling amzn amazon 210421
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling i Amazon aksje kan vi se hvordan kursen testet motstanden i trendtaket ved 3401,80 flere ganger. Kursen klarte aldri å etablere seg på oversiden av motstanden, men falt hele tiden tilbake. Dette har ført til at vi har fått vendeformasjonen dobbel topp i chartet. På undersiden er det lite støtte før det korte flytende gjennomsnittet på 20 dager. Dette er i dag på $3227. Under dette har vi støtte fra det lange flytende gjennomsnittet på 100 dager.

Med en vendeformasjon og reaksjon ned fra motstanden i taket av trendkanalen ser vi lite grunner til å kjøpe Amazon aksjen på kort sikt. Men, gitt at vi får et etablert brudd på støtten i vendeformasjonen kan et kursfall åpne opp for gode kjøpsmuligheter på kort sikt. Ved kjøp vil det kunne bli viktig å følge med på de tekniske støtten fra flytende gjennomsnitt og indikatorene RSI og MACD for å time inngangen i Amazon aksjen.

Kjøp Amazon aksjer uten kurtasje

 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer fra hele verden
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Din egenkapital er utsatt for risiko.

Amazon

Multipler*

 • P/E: 79,58
 • P/B: 17,89
 • P/S: 4,33

Selskapshendelser

 • Kvartalssrapport Q1: 29.04.21
 • Generalforsamling: 26.05.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 21.04.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: