Teknisk analyse av Adobe - 220421 kursmål anbefalinger
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Adobe – 220421

Adobe aksjen toppet ut i september 2020, men har nylig prøvd å bryte gjennom motstanden i trading rangen. Les mer om kursutviklingen i vår tekniske analyse av Adobe aksjen.

Middelslang kursutvikling

På mellomlang sikt har Adobe aksjen etablert en svakt fallende trend som kan regnes for å være en trading range. I løpet av perioden fra september og frem til i dag har det blitt etablert flere tekniske støtter og motstandsområder innenfor trendkanalen. Gulvet i trendkanalen har blitt testet, og nylig fikk vi også en test av motstanden i trendtaket. I dag har kursen reagert tilbake og beveger seg over den tekniske støtten ved $506,18.

Ser vi på den tekniske indikatoren MACD er det tydelig at denne er i ferd med å gi et salgssignal ved at det korte gjennomsnittet bryter ned gjennom det lange gjennomsnittet. Dette bruddet er ennå ikke etablert, men det kan skje i løpet av denne uken. I begynnelsen av april brøt RSI opp gjennom motstanden fra de lavere toppene, noe som var et kjøpssignal. Nå har derimot RSI falt ned gjennom støtten fra de høyere bunnene, og dette er et salgssignal.

Vil du gjøre kortsiktige handler for å utnytte svingningene i markedet? Les mer om daytrading.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

Kortsiktig kursutvikling adbe kursmål 220421
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling i Adobe aksjen kan vi se at det har blitt etablert en stigende sekundærtrend som har ført kursen opp mot taket i den langsiktige primærtrenden. Etter denne mislykkede testet av motstanden har som nevnt aksjekursen til Adobe falt tilbake. Kursen er på oversiden av den tekniske støtten ved $506,18 og på støtten fra gulvet i den stigende sekundærtrenden. Altså er dette et viktig støttenivå. Under dette har vi ingen teknisk støtte før det korte flytende gjennomsnittet på 20 dager og fra støtten ved $485,71.

At vi ikke fikk et etablert brudd på motstanden i den langsiktige trendkanalen er et tegn på svakhet i kursutviklingen. Videre har vi også svak utvikling de tekniske indikatorene MACD og RSI. Slik vi ser det vil en reaksjon opp fra støttene fra gulvet i sekundærtrenden og fra $506,18 ikke være signal om å kjøpe Adobe aksjer, selv om dette er positive signaler. Så lenge den lengre trenden er svakt negativ, og både RSI og MACD har gitt salgssignaler vil det nok kunne komme lavere kursnivåer man kan kjøpe seg inn på.

Adobe

Multipler*

 • P/E: 44,09
 • P/B: 17,93
 • P/S: 17,73

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport: 11.06.21
 • Kvartalsrapport: 15.09.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 22.04.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *