Teknisk analyse av OBX - 2304021 kursmål anbefaling tips oslo børs
Tekniske analyser

Teknisk analyse av OBX – 2304021

Hovedindeksen på Oslo Børs har falt tilbake fra all time high, og tester nå støtten i gjennomsnittslinjen i den stigende trenden. Skal OBX opp fremover? Les mer i teknisk analyse av OBX indeksen.

Middelslang kursutvikling

Den stigende trendkanalen som OBX indeksen beveger seg innenfor strekker seg tilbake til mars i 2020. Både tak og gulv i trendkanalen har blitt testet, og vi har hatt brudd på disse, men indeksen har kommet tilbake til trenden. I løpet av perioden hvor denne trenden har pågått har det også blitt dannet flere tekniske støtter og motstander. I dag har vi en teknisk motstand ved 960, mens vi har støtte ved 915. I tillegg har vi motstand fra taket og støtte fra gjennomsnittslinje og gulv i trendkanalen.

I slutten av mars gav den tekniske indikatoren et salgssignal når det korte gjennomsnittet brøt ned gjennom det lange gjennomsnittet. MACD er fortsatt negativ. RSI har dannet høyere bunner, men samtidig har det også blitt dannet lavere topper den siste tiden. Lavere topper i RSI og samtidig høyere topper i chartet for indeksen er en negativ divergens som kan være et signal om at vi kan forvente oss høyere volatilitet fremover.

Vil du lære mer om bruk av tekniske indikatorer? Følg vårt kurs i teknisk analyse for viderekomne.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

Kortsiktig kursutvikling oslo børs obx 230421
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling for OBX indeksen kan vi se hvordan indeksen har testet støtten ved 915 og fra gjennomsnittslinjen i trendkanalen fra mars og frem til i dag. Indeksen har også så vidt fått testet den tekniske støtten fra et korte flytende gjennomsnittet på 20 dager. Siden indeksen er over gjennomsnittslinjen betyr dette at den er overkjøpt, og dette åpner opp for at vi kan få reaksjoner tilbake. Det samme så vi også i RSI og MACD. Ved en reaksjon ned vil vi ha støtte ved 915. Det er ingen umiddelbare kjøpssignaler i chartet for OBX indeksen, men et brudd på motstanden i RSI som vil fjerne den negative divergensen vil være et positivt signal.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

three × 2 =