Tekniske analyser

Teknisk analyse av PGS – 260421

PGS aksjen har falt kraftig tilbake etter at kursen toppet ut ved 8 kr. Nå har vi en ny test av gulvet i den stigende trendkanalen. Les mer om kursutviklingen i vår tekniske analyse av PGS aksjen.

Middelslang kursutvikling

Siden aksjekursen bunnet ut i november 2020 har det blitt dannet en stigende trendkanal. Innenfor trenden har det blitt utviklet flere tekniske støtter og motstander som har blitt testet. Gulvet og taket har også blitt testet, og det samme gjelder for gjennomsnittslinjen. Aksjekursen er i dag helt nede ved trendgulvet og er nå i ferd med å gjennomføre en viktig test av dette. På dette nivået er det også en støtte fra tidligere topper.

Det første salgssignalet fra MACD kom i midten av mars når det korte gjennomsnittet krysset ned under det lange gjennomsnittet, og de to siste kom når det krote og det lange gjennomsnittet brøt ned under 0-linjen. RSI har hatt en negativ divergens med aksjekursen, og det er muligheter for at nedsiden fra denne allerede er tatt ut. Som vi ser i chartet har RSI dannet en høyere bunn, noe som er et positivt tegn.

Vil du forsøke å utnytte svingningene i markedet? Les mer om daytrading.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

Kortsiktig kursutvikling pgs aksjen 260421
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling med candlesticks er det litt enklere å se hvordan aksjekursen har etablert og testet flere tekniske støtter og motstanden innenfor den stigende trendkanalen. Vi kan også se hvordan det korte flytende gjennomsnittet på 20 dager krysset opp over det lange flytende gjennomsnittet på 100 dager. Dette er et golden cross og er et signal om å kjøpe PGS aksjer på lengre sikt. Vi ser nå at aksjekursen tester støtten ved 5,10 kr og gulvet i trendkanalen, og fremover blir det viktig at disse tekniske støttene holder.

Den tekniske indikatoren RSI har gitt et kjøpssignal ved at indikatoren har reagert opp fra støtten den har etablert med en høyere bunn. Ennå er MACD negativ, så det kan være smart å være litt avventende. Videre må vi også få en bekreftelse på at de tekniske støttene holder. Skjer dette vil det være muligheter for at kursen til PGS aksjen skal opp mot taket i trendkanalen. I dag er dette ved 8,20 kr.

PGS

Multipler*

 • P/E: -0,88
 • P/B: 0,64
 • P/S: 0,42

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q2: 22.07.21
 • Kvartalsrapport Q3: 21.10.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 26.04.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *