Teknisk analyse av Orkla - 280421 kursutvikling anbefaling aksjetips kursmål
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Orkla – 280421

Orkla legger frem kvartalstall 29.04, og det har blitt dannet en rektangelformasjon i chartet. Det betyr at alt ligger til rette for store kursbevegelser. Les mer i teknisk analyse av Orkla aksjen.

Middelslang kursutvikling

Aksjekursen til Orkla toppet ut i slutten av september 2020, og har siden etablert en fallende trendkanal. Dette er en godt etablert trendkanal hvor motstand og støtte i tak og gulv har blitt testet, og gjennomsnittslinjen har også fått flere tester. I dag har aksjekursen reagert ned fra motstanden i taket og dannet en rektangelformasjon i overkant av gjennomsnittslinjen. Nærmeste tekniske støtte under formasjonen er ved gjennomsnittslinjen som ligger i overkant av 80 kr, mens vi har motstand ved 83,90 kr og i taket av trendkanalen.

Den tekniske indikatoren MACD gav et salgssignal i midten av april når det korte gjennomsnittet brøt ned gjennom det lange gjennomsnittet. I ettertid har vi fått nye salgssignaler ved at begge gjennomsnittene også har brutt ned under 0-linjen. I RSI kan vi se at det har blitt dannet høyere topper, samtidig som det har blitt dannet lavere topper i chartet for aksjekursen. Dette er en positiv divergens som kan signalisere store kursutslag oppover. Det har også blitt dannet høyere bunner, og en støtte for den tekniske indikatoren.

Vurderer du å investere i Orkla? Se hvordan du kan kjøpe Orkla aksjer uten kurtasje.

Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

Kortsiktig kursutvikling ork orkla aksje 280421
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se at det ble dannet et death cross i begynnelsen av desember når det korte flytende gjennomsnittet brøt ned gjennom det lange flytende gjennomsnittet på 100 dager. Dette kom også som en bekreftelse på den fallende trenden. I tiden etter har både det korte og det lange gjennomsnittet fungert som teknisk støtte og motstand. Vi kan også se hvordan aksjekursen nylig testet motstanden i det korte gjennomsnittet, og reagerte ned tilbake i rektangelformasjonen.

På kort sikt er det vanskelig å si noe om sannsynlig retning for videre kursutvikling. MACD og RSI viser motstridende signaler, og divergensen mellom RSI og aksjekurs er et tegn på at det kan komme store kursutslag. Rektangelformasjoner er formasjoner som ikke angir retning, og vi er derfor avhengige av et brudd på enten støtte eller motstand før vi kan si noe om videre kursutvikling. Siden kvartalstallene legges frem i morgen er det stor sjanse for at dette skjer før, heller enn siden.

Orkla

Multipler*

 • P/E: 18,97
 • P/B: 2,23
 • P/S: 1,76

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q1: 29.04.21
 • Kvartalsrapport Q2: 15.07.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 28.04.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

15 − two =