Teknisk analyse av OBX - 010521 kursmål anbefaling tips investering
Tekniske analyser

Teknisk analyse av OBX – 010521

OBX indeksen har reagert tilbake fra et område med sterk teknisk motstand. Betyr det at vi har en god kjøpsmulighet på Oslo Børs? Les mer om kursutviklingen i vår tekniske analyse av OBX.

Middelslang kursutvikling

I vår forrige tekniske analyse la vi mest vekt på de tekniske indikatorene MACD og RSI, det korte flytende gjennomsnittet på 20 dager og gjennomsnittslinjen i den stigende trendkanalen. Når vi gjorde den forrige tekniske analysen av OBX indeksen testet den støtten fra gjennomsnittslinjen og det korte flytende gjennomsnittet. Etter testen har indeksen beveget seg opptil de tekniske motstandene fra de høyere toppene, og fra tidligere topp ved 960. Herfra har kursen reagert ned igjen.

MACD gav et kjøpssignal når det korte gjennomsnittet brøt opp over det lange gjennomsnittet, men dette har i ettertid vist seg å være støy. Igjen har vi fått et salgssignal fra denne tekniske indikatoren. I chartet for RSI har vi fortsatt en negativ divergens mellom høyere topper i indeksen og lavere topper i indikatoren. Som vi nevnte i forrige analyse er dette et signal om økt sannsynlighet for høyere volatilitet. RSI er også i ferd med å bryte ned gjennom støtten fra de høyere bunnene.

Vil du lære å lage dine egne tekniske analyser? Følg vårt kurs i teknisk analyse for nybegynnere og viderekomne.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

Kortsiktig kursutvikling obx indeks analyser 010521
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se hvordan aksjekursen reagerte sterkt ned fra motstanden fra de høyere toppene og fra den tidligere toppen ved 960. Altså er dette en sterk teknisk motstand. På nedsiden er det teknisk støtte først ved gjennomsnittslinjen i trendkanalen, og deretter fra det korte flytende gjennomsnittet på 20 dager. Under dette har vi teknisk støtte ved 915 poeng. RSI har som nevnt brutt støtten fra de høyere bunnene, og sammen med salgssignalet fra MACD kan det være rom for at indeksen skal ned kommende uke.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

twelve + 10 =