Teknisk analyse av Apple - 070521 kursmål
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Apple – 070521

Apple aksjen har falt tilbake under gjennomsnittslinjen i trendkanalen, og det har blitt etablert en motstand. Les mer om kursutviklingen i vår tekniske analyse av Apple aksjer.

Middelslang kursutvikling

I vår forrige tekniske analyse av Apple aksje nevnte vi at RSI kunne bli viktig å følge med på. Kort oppsummert trengte vi et brudd på motstanden i RSI chartet for å kunne avkrefte den negative divergensen mellom RSI og aksjekurs.

Aksjekursen til Apple er fortsatt inne i den lengre stigende trenden, men som vi kan se i chartet har det blitt dannet en lavere topp. Dette kan være et negativt signal. Vi kan videre se at kursen brøt opp over gjennomsnittslinjen etter at vi slapp vår forrige analyse. Gjennomsnittslinjen ble testet som støtte, men den holdt ikke. Dette har ført til at aksjekursen falt tilbake ned til støtten ved $126,91. Så langt har denne holdt og aksjekursen har reagert noe opp.

MACD gav kjøpssignaler ved at det korte og det lange gjennomsnittet brøt opp gjennom 0-linjen, men dette var ikke mer enn nok til å kun løfte aksjekursen over gjennomsnittslinjen i trendkanalen. I slutten av april gave MACD et salgssignal ved at det korte gjennomsnittet brøt ned gjennom det lange gjennomsnittet. RSI klarte ikke å avkrefte den negative divergensen. Motstanden ble for sterk, noe som førte til at indikatoren falt tilbake. RSI har etablert en høyere bunn, noe som kan være et positivt tegn.

Vurderer du å gjøre din første investering? Les vår steg for steg guide om å kjøpe aksjer i Apple.

Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

Kortsiktig kursutvikling aapl 070521
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se at motstanden fra tidligere topper har blitt godt etablert etter å ha blitt testet over flere dager. I den samme perioden har også støtten i gjennomsnittslinjen blitt testet flere ganger, noe som øker styrken til denne. Nå fungerer denne som en motstand siden kursen er på undersiden av gjennomsnittslinjen i trendkanalen. Det korte flytende gjennomsnittet på 20 dager har over lengre tid fungert som en viktig støtte og motstand, og nylig falt kursen ned under denne. Vi har fått en ny test av gjennomsnittet som motstand, men har enda ikke noe brudd på dette.

Igjen tror vi det er den tekniske indikatoren RSI som blir viktigst. Fremover er det viktig at støtten i denne ikke blir brutt. Får vi et brudd på støtten vil dette være et signal om at vi kan vente et kursfall. Et brudd på motstanden i RSI vil være et signal om at vi kan forvente oss oppgang. Den tekniske støtten ved $126,91 kan også bli viktig. Dersom denne holder kan vi få etablert en høyere bunn, noe som er et positivt signal. Ryker denne vil kursen derimot kunne falle ned mot støtten ved $120,36, trendgulvet og det lange flytende gjennomsnittet på 100 dager.

Kjøp Apple aksjer uten kurtasje

 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer fra hele verden
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Din egenkapital er utsatt for risiko.

Apple

Multipler*

 • P/E: 29.11
 • P/B: 31,29
 • P/S: 6,65

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q3: 30.07.21
 • Årsrapport: 29.10.21
 • Utbytte: Ex Div 07.05.21 $0,22

*Data fra TradingView pr 07.05.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: