Teknisk analyse av Netflix - 070521 kursmål
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Netflix – 070521

Aksjekursen til Netflix har reagert ned fra toppen rundt $550, og nærmer seg nå gulvet i trendkanalen. Kan det være en kjøpsanledning? Les mer om kursutviklingen i vår tekniske analyse av Netflix aksjen.

Middelslang kursutvikling

I våre forrige tekniske analyse av Netflix nevnte vi at den negative divergensen mellom aksjekurs og de tekniske indikatorene RSI og MACD kunne skape problemer for videre oppgang i kursen. Vi nevnte også at det ville bli viktig å følge med på støttenivåene. Støtten ved $504,36 ble testet, men vi fikk et brudd ned gjennom denne.

Vi har nå fått en teknisk motstand ved $556,55, og etter at denne ble etablert falt kursen som nevnt tilbake. Vi kan se at støtten ved $504,36 ble grundig testet, men måtte til slutt gi opp. Aksjekursen henger nå litt i løse luften, og første støtte på nedsiden er ved gulvet i den lengre trendkanalen. I dag er dette nivået ved $487. Under dette igjen har vi støtte ved $476,89 og ved $468,59. Motstand har vi ved $504,36 og fra gjennomsnittslinjen ved trendkanalen.

MACD gav salgssignal når det korte gjennomsnittet brøt ned gjennom det lange, og når gjennomsnittene brøt ned gjennom 0-linjen. Denne indikatoren er fortsatt negativ, og falltakten for gjennomsnittene ser relativt sterk ut. RSI har fortsatt en negativ divergens med aksjekursen, men på den positive siden kan vi se at det kan se ut til at støtten fra de høyere bunnene har bremset opp for videre fall.

Vil du kutte transaksjonskostnader? Les hvordan du kan gjennomføre kurtasjefri handel med Netflix aksje.

Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

Kortsiktig kursutvikling netflix 070521
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se at det ble dannet et breakaway gap når aksjekursen falt tilbake fra motstanden ved $556,55. Dette ble igangsatt av resultatet for Q1. Forventet EPS var på $3,04, mens faktisk EPS endte på $3,75. Antallet nye abonnementer var derimot skuffende. Aksjen ble i første omgang støttet ved nivået rundt $504,36, men denne støtten ble til slutt brutt.

MACD er som nevnt negativ, mens RSI har reagert litt opp fra støtten fra de høyere bunnene. Hvilken av disse indikatorene som gir det riktige signalet er vanskelig å si, og derfor blir det viktig å følge med på begge disse. Aksjekursen har falt ned under en viktig støtte etter at vi hadde et breakaway gap som er et signal om trendskifte. Dette betyr at vi kan få en ny test av den tekniske støtten i trendgulvet. Det vil kunne føre til at vi får et etablert brudd på 100-dagerssnittet, noe som er klart negativ.

Netflix

Multipler*

 • P/E: 60,48
 • P/B: 17,19
 • P/S: 8,39

Selskapshendelser

 • Generalforsamling: 04.06.21
 • Kvartalsrapport Q2: 16.07.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 07.05.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

10 + 8 =