Teknisk analyse av OBX - 080521 oslo børs indeks
Tekniske analyser

Teknisk analyse av OBX – 080521

Vi står foran en spennende uke på Oslo Børs etter at vi har både en stigende kileformasjon og negativ divergens mellom indeksen og RSI. Les mer i teknisk analyse av OBX.

Middelslang kursutvikling

I vår forrige tekniske analyse OBX nevnte vi at det var fare for at indeksen skulle falle tilbake. Da var det spesielt RSI og MACD. Det skjedde ikke, men oppgangen har vært på beskjedne 1,6 %.

Siden forrige analyse har indeksen som nevnt reagert opp, og er nå rett under motstanden ved 966 fra de høyere toppene. Motstanden ved 960 er brutt. I chartet for hovedindeksen på Oslo Børs har vi nå fått en stigende kileformasjon. Dette er en vendeformasjon som kan signalisere at vi står ovenfor nedgang i indeksen.

Begge gjennomsnittene i MACD er fortsatt på oversiden av 0-linjen, men sist hadde vi fått et salgssignal ved at det korte gjennomsnittet gikk ned over det lange gjennomsnittet. Nå er vi i ferd med å få et kjøpssignal, men det er nok lite styrke i dette siden gjennomsnittene beveger seg tilnærmet sidelengs, noe som gir rom for støy.

RSI har reagert opp fra støtten fra de høyere bunnene, men vi har fortsatt en negativ divergens mellom RSI og indeksen. Samtidig som det har blitt dannet høyere topper for indeksen har det også blitt dannet lavere topper i RSI. Dette er en negativ divergens som er et signal om at vi kan forvente oss høyere volatilitet fremover.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

Kortsiktig kursutvikling obx indeksen hovedindeksen tekniske analyser oslo børs 080521
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling for hovedindeksen på Oslo Børs kan vi se at støtten i kileformasjonen har blitt grundig testet den siste tiden. På fredagen fikk indeksen et godt løft og er nå helt oppe ved motstanden i formasjonen. En stigende kileformasjon og negativ divergens mellom indeksen og RSI er negative signaler, og for at disse skal bli avkreftet trenger vi et brudd på motstanden i kileformasjon og motstanden fra de lavere toppene i RSI. Uten dette kan vi få et fall for hovedindeksen. Da vil første støtte være ved det korte flytende gjennomsnittet på 20 dager. Under dette har vi igjen 915, 890 og fra det lange flytende gjennomsnittet på 100 dager.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 + sixteen =