Teknisk analyse av Amazon - 100521 kursmål tips aksjetips investering
Tekniske analyser

Teknisk analyse av Amazon – 100521

Amazon har falt tilbake etter vi fikk salgssignaler på rekke og rad. Kursen er nå ved en teknisk støtte, men det er ikke gitt at det er en god kjøpsanledning. Les mer i teknisk analyse av Amazon aksjen.

Middelslang kursutvikling

I vår forrige tekniske analyse av Amazon la vi vekt på at det hadde blitt dannet en dobbel topp i chartet. Dette er som kjent en vendeformasjon eller en toppformasjon som signaliserer at vi kan få et fall i kursen. Samtidig så vi at både MACD og RSI var i ferd med å gi salgssignaler.

I dagens chart for Amazon aksjen kan vi se at den har toppet ut, og er i ferd med å falle. I dag er faktisk aksjekursen på undersiden av den tekniske støtten ved $3217. Et etablert brudd på denne vil signalisere at vi kan forvente et videre fall ned mot neste støtte som er ved $3101. Under dette nivået har vi en psykologisk støtte ved $3000, og deretter en teknisk støtte igjen ved $2934. I chartet er det ikke lengre noen tekniske formasjoner å følge med på.

Siden sist har det vært en del støy fra den tekniske indikatoren MACD, men nå ser det ut til at denne har gitt et skikkelig salgssignal ved at det korte gjennomsnittet har brutt ned gjennom det lange gjennomsnittet. Vi kan også snarlig vente oss et nytt salgssignal om det korte gjennomsnittet bryter ned gjennom 0-linjen. Det lange gjennomsnittet er derimot et lengre stykke unna 0-linjen. RSI har brutt ned gjennom støtten fra de høyere toppene, og dette er også et klart salgssignal.

Er Amazon kursen for høy? Med fractional shares trenger du ikke kjøpe en hel aksje.

Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

Kortsiktig kursutvikling amazon aksjen 100521
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling kan vi se at kursen gjorde en grundig test av støtten fra det korte flytende gjennomsnittet på 20 dager. Vi har nå fått et brudd på denne, som har ført til at kursen har falt ned til støtten ved $3217. Kursen er som nevnt under denne, men bruddet er ennå ikke etablert. I forrige tekniske analyse av Amazon aksjen nevnte vi at et kursfall kan gi kjøpsmuligheter. Dette er noe vi fortsatt mener, men det kan se ut til at det ennå er for tidlig.

Vi har som nevnt tydelige salgssignaler fra MACD og RSI. Her er det nok RSI som kan være mest til hjelp for å se når bunnen for Amazon aksje kan være nådd. En verdi på 30 indikerer at den er oversolgt, men slik vi ser det vil dette ikke være et kjøpssignal. Det vi derimot trenger er en reaksjon opp fra et støttenivå, samtidig som vi får en tydelige bunn i RSI og kjøpssignal fra MACD. Her vil også vendeformasjoner kunne hjelpe oss å finne en bunn for inngang i aksjen.

Kjøp Amazon aksjer uten kurtasje

 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer fra hele verden
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Din egenkapital er utsatt for risiko.

Amazon

Multipler*

 • P/E: 61,36
 • P/B: 15,73
 • P/S: 3,88

Selskapshendelser

 • Generalforsamling: 26.05.21
 • Kvartalsrapport Q2: 30.07.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 10.05.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: