Teknisk analyse av OBX - 290521 anbefaling tips oslo børs
Tekniske analyser

Teknisk analyse av OBX – 290521

Siden forrige analyse har vi fått avkreftet både negativ divergens og en kileformasjon. Det er gode nyheter for hovedindeksen på Oslo Børs. Les mer om hva som er verdt p følge med på i vår tekniske analyse av OBX indeksen.

Middelslang kursutvikling

I vår forrige tekniske analyse trakk vi frem en negativ divergens mellom indeksen og RSI, og en stigende kileformasjonen. Dette var klart negative signaler og vi trengte brudd på motstanden i kileformasjonen og den negative divergensen for å avkrefte disse. Det fikk vi, og nå er OBX indeksen i ny all time high.

Siden den forrige tekniske analysen av hovedindeksen på Oslo Børs har vi som nevnt satt en ny all time high. På veien dit fikk vi flere tester av støtte og motstand fra gjennomsnittslinjen i den stigende trendkanalen, og fra motstanden ved 960,57.

Den tekniske indikatoren MACD gav et salgssignal når vi lagde den forrige analysen, men nå har vi fått et kjøpssignal ved at det korte gjennomsnittet har brutt opp over det lange. Relative Strenght Index har også gitt et kjøpssignal ved at vi har fått et brudd på motstanden fra de lavere toppene.

Vil du trade indekser? Det kan du gjøre med ETF.

TradingView teknisk analyseprogram
Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

Kortsiktig kursutvikling obx hovedindeksen oslo børs 290521
Charts fra TradingView.

I chartet med candlesticks kan vi se at vi først fikk et brudd på støtten eller gulvet i den stigende kileformasjonen, men dette ble aldri etablert. Videre kan vi også se at støtten fra det korte flytende gjennomsnittet på 20 dager ble grundig testet. Det samme gjelder også for gjennomsnittslinjen i den stigende trendkanalen.

På kort sikt er det ingen triggere som kan løfte kursen, men som vi ser er indeksen nå inne i den overkjøpte delen av trendkanalen. Det kan tyde på at vi får reaksjoner tilbake mot gjennomsnittslinjen eller det flytende gjennomsnittet på 20 dager. Den lengre trenden er fortsatt positiv, så dager med fall kan være gode tidspunkt for å kjøpe OBX indeksen.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Studerte samfunnsøkonomi ved UiO fra 2005 - 2008. Har jobbet ved ulike meglerhus. Stor interesse for makroøkonomi og aksjemarked.

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

1 × one =