Teknisk analyse av NEL - 090621 anbefaling analyser tips
Tekniske analyser

Teknisk analyse av NEL – 090621

Det er ting som tyder på at NEL aksjen kan ha funnet bunnen, men en teknisk formasjon kan endre dette. Les mer i vår tekniske analyse av NEL aksjen.

Middelslang kursutvikling

Salgssignal fra både RSI og MACD, i tillegg til en rektangelformasjon var det vi la vekt på i vår forrige tekniske analyse av NEL aksjen. En rektangelformasjon angir ikke noe sannsynlig retning for videre kursutvikling før vi får et brudd på enten støtten eller motstanden, og med nevnte salgssignaler fra RSI og MACD var det støtten som røk. Kursen har nå falt ned gjennom gulvet i den langsiktige stigende trendkanalen.

Aksjekursen til NEL falt kraftig etter bruddet på støtten i rektangelformasjonen, og stoppet ikke opp før den møtte den tekniske støtten ved 18,00 kr. Denne støtten ble testet flere ganger, men kursen brøt til slutt ned gjennom denne også. Nå har det blitt etablert en støtte ved 16,40 kr. Samtidig har det blitt etablert lavere topp, noe som har ført til at vi har fått en fallende triangelformasjon. Disse får vi vanligvis i fallende trenden, men de angir ikke noe sannsynlig retning for videre kursutvikling før vi får et brudd på enten støtten eller motstanden. Det betyr at et NEL kursmål er vanskelig å sette.

Den tekniske indikatoren MACD har gitt et kjøpssignal i form av en crossover, altså at det korte gjennomsnittet har gått over det lange gjennomsnittet. Stigningstakten på gjennomsnittene er så lav at det virker sannsynlig at dette er mer et tegn om at aksjekursen skal konsolidere. I RSI har lavere topper gjort seg gjeldende, noe som betyr at den tekniske indikatoren har fått en motstand å bryne seg på.

Ny tradingview teknisk analyse program
 • Realtidskurser
 • Norske og utenlandske aksjer
 • Indekser, råvarer, valuta, etc
 • Støtte, motstand, formasjoner, trender
 • Indikatorer
 • Fundamental data
 • Strategy Tester
 • Stock Screener
 • Basic - gratis
 • Pro - $14,95 pr mnd
 • Pro+ - $29,95 pr mnd
 • Premium - $59,95 pr mnd


Du kan prøve TradingView Premium gratis i 30 dager.

Kortsiktig kursutvikling

kortsiktig kursutvikling nel aksjen 090621
Charts fra TradingView.

I chartet for kortsiktig kursutvikling i NEL aksjen kan vi se hvordan aksjekursen startet fallet ved den viktige støtten fra det lange glidende gjennomsnittet på 100 dager etter å ha dannet et gap fra støtten i rektangelformasjonen. Videre kan vi se at fallet ned til den tekniske støtten ved 16,40 kr kom på høyt volum. Nå har volumet normalisert seg, noe som kan være et tegn på at vi har en bunn. I midten av mai fikk vi også et death cross eller et salgssignal ved at det korte glidende gjennomsnittet på 20 dager brøt ned gjennom det lange.

På den positive siden har vi MACD som har gitt et kjøpssignal. Som nevnt tolker vi ikke dette som et signal om å kjøpe aksjer i dag, men mer et signal om at bunnen kan være nådd. Volumanalysen kan også være et signal om dette ved at volumet har kommet tilbake til normale nivåer. Det som blir viktig fremover er den fallende triangelformasjonen. Et brudd på motstanden i formasjonen og et brudd på motstanden i RSI vil være et bull kjøpssignal. Motsatt vil et brudd på støtten være et salgssignal.

Kjøp NEL aksjer uten kurtasje

 • Anbefalt nettmegler
 • 2000+ aksjer fra hele verden
 • Ingen kurtasje - lav spread

 • Gratis realtidskurser
 • Eget aksjeforum
 • Godkjent av Finanstilsynet

Din egenkapital er utsatt for risiko.

NEL ASA

Multipler*

 • P/E: 36,67
 • P/B: 4,15
 • P/S: 41,61

Selskapshendelser

 • Kvartalsrapport Q2: 19.08.21
 • Kvartalsrapport Q3: 21.10.21
 • Utbytte: NA

*Data fra TradingView pr 09.06.21.

Disclaimer

Denne tekniske analysen er ikke en kjøps- eller salgsanbefaling. Aksjeskolen tar ikke ansvar for investeringer som er gjort på grunnlag av denne tekniske analysen. Det kan være feil i data som multipler, etc. Dette tar Aksjeskolen ikke ansvar for. Du er selv ansvarlig for å gjøre dine egne vurderinger.

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: